از خواص خرفه و مضرات آن چه می دانید؟

ازخواص خرفه و مضرات آن چه می دانید؟!
خرفه یک گیاه علفی یک ساله است که آبدار با طعمی شیرین و ترش است. گیاه خرفه شامل برگها، ساقهها، گلها و دانهها خوراکی است و به صورت گسترده در اروپا، آسیا، خاور میانه و آفریقا مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص خرفه برای سلامتی فراوان است خرفه حاوی مقادیر بالای امگا۳، فیبر، ویتامین B ،C ،A، آهن، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، منگنز و مس است.
خواص خرفه برای سلامتی بدن
که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص خرفه است به بررسی خواص خرفه در طب اسلامی، خواص خرفه برای رحم، خواص خرفه برای کبد، خواص خرفه برای دیابت، خواص خرفه در بارداری، خواص خرفه برای مو، خواص خرفه برای پوست، خواص خرفه برای معده، خواص خرفه برای کم خونی، خواص خرفه برای لاغری، خواص عسل خرفه، طریقه مصرف سبزی خرفه و در نهایت مضرات خرفه میپردازیم.
خواص خرفه در طب اسلامی:
طبع خرفه در طب سنتی و طب اسلامی سرد و خشک در نظر گرفته میشود. خرفه دارای امگا۳ است و از همین رو موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و تصلب شرائین میشود.
خرفه با داشتن مس و آهن با کم خونی مبارزه کرده و موجب تحریک تولید گلبولهای قرمز میشود. از دیگر خواص خرفه در طب اسلامی میتوان به تاثیر خرفه در کاهش وزن و دستیابی به تناسب اندام اشاره کرد. قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به دلیل وجود امگا۳ میتواند علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش دهد.
خرفه برای درمان اسهال خونی:
از سبزی خرفه برای گیاه خرفه برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر د طب سنتی چینی استفاده میشود. همچنین خرفه موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
تقویت بینایی و جلوگیری از بروز آب مروارید از دیگر خواص خرفه است. خرفه حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز است که با داشتن این مواد معدنی موجب التیام استخوانها شده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
خواص خرفه برای رحم:
یکی از خواص خرفه کم کردن مدت زمان و مقدار خونریزی رحم است. خرفه به دلیل اینکه میتواند از خونریزی رحم جلوگیری کند از دانههای آن میتوان در بانوان در مدت قاعدگی برای جلوگیری از خونریزی شدید استفاده کرد.
خرفه برای کبد:
یکی از خواص خرفه این است که تخم خرفه خاصیت ضد کرم دارد و میتواند بیماریهای کبد را درمان کند. متخصصان طب سنتی بر این باورند که برای تسکین مشکلات کبد میتوان از برگ و ساقه سبزی خرفه استفاده کرد. برگهای خرفه برای افزایش و بهبود عملکرد کبد بسیار مفید و موثر هستند.
خواص خرفه برای دیابت:
خرفه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای دیابت است. از خواص خرفه میتوان به تنظیم قند خون افراد دیابتی و کاهش تشنگی در آنها اشاره کرد. طبق تحقیقات و مطالعات اثر هیپوگلایسمیک پلی ساکاریدهای موجود در خرفه ثابت شده است. دانههای خرفه برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تاثیر قویتری در کاهش گلوکز ناشتا پلاسما و سطح سرمی انسولین نسبت به متفورمین دارند.
دانههای خرفه برای ترشح انسولین:
به واسطه بستن کانالهای K+/ATP و تأثیر بر دپولاریزاسیون غشا و ورود کلسیم موجب کاهش سطح قند خون میشوند. همچنین خرفه میتواند موجب افزایش سطح GLP-1 (پپتید شبیه گلوبین-یک) شود که این GLP-1 از سلولهای L رودهاست، ترشح میشود و از عملکردهای آن میتوان به تقویت عملکرد سلولهای بتا پانکراس، تنظیم ترشح انسولین و ممانعت از رهایی گلوکاگون اشاره کرد.
خرفه در بارداری:
خرفه یک گیاه قاعده آور است و موجب تشدید تداخلات رحمی میشود از همین رو به خانمهای باردار توصیه میشود تا از مصرف گیاه خرفه پرهیز کنند، زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود.
خرفه برای مو:
یکی دیگر از خواص خرفه کمک به جلوگیری از ریزش مو است. خرفه منبعی غنی از آهن است و با داشتن آهن میتواند سرعت ریزش موها را کاهش داده و از بروز طاسی مردانه و یا زناناگه ممانعت کند. خرفه حاوی آنتی اکسیدانهای پرنفوذی است که از رسیدن آسیب به موهای حساس و شکننده جلوگیری میکنند و تاثیرات منفی و مضر رنگ مو و رنگساژ مو را کاهش میدهد و از موها محافظت میکند.
خرفه برای پوست:
یکی دیگر از خواص خرفه درمان و رفع مشکلات پوستی است. برگهای گیاه خرفه حاوی ویتامین A هستند و به همین علت میتوان از خرفه به عنوان یک گیاه دارویی با خاصیت طبیعی ضد التهاب یاد کرد که میتواند موجب رفع و درمان لک، جوش و آکنه پوست شود. گیاه خرفه همچنین میتواند موجب درمان چین و چروک پوست شده و به پوست طراوت وشادابی ببخشد. همچنین برای درمان التهاب ناشی از نیش زنبور عسل و گزش مار از خرفه به صورت موضعی استفاده کرد.
خرفه برای معده:
از دیگر خواص خرفه میتوان به این مورد اشاره کرد که مصرف گیاه خرفه به صورت خام و یا پخته میتواند برای درمان و رفع رفلاکس معده ( ترش کردن معده)، درمان سوزش گلو و همچنین درمان زخم معده موثر و مفید خواهد بود.
خرفه برای کم خونی:
برگهای خرفه میتواند موجب کاهش فشار خون بالا شوند. خرفه حاوی اسیدچرب امگا۳ است، امگا۳ چربی است که در ماهی یافت میشود و موجب کاهش کلسترول و فشار خون میشود. گیاه خرفه جزء گیاهان ضد سرطان و ضد فشار خون است. خرفه حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که این ویتامین نیز از عوامل ضد اکسید کنندهها و ضد عوامل سرطان زا است.
از خرفه میتوان عسل خرفه، دمنوش خرفه و چای خرفه نیز تهیه کرد.علاوه بر استفاده از گیاه خرفه در پخت و پز، طب سنتی از خرفه برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکند.
مضرات خرفه:
سبزی خرفه در کنار خواص و فواید بینظیری که برای بدن دارد، مضراتی نیز ممکن است داشته باشد. خرفه حاوی اگزالات است و به دلیل داشتن اگزالات ممکن است موجب بروز سنگ کلیه شود.
و به همین دلیل توصیه میشود افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند از مصرف خرفه پرهیز کنند زیرا ممکن است سبب تشدید سنگ کلیه شود. از دیگر عوارضی که اگزالات میتواند سبب شود جلوگیری از جذب مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است.
خرفه برای لاغری:
یکی دیگر از خواص خرفه تاثیر آن در کاهش وزن و لاغری است. خرفه دارای کالری بسیاری کمی است و برای قرار گرفتن در رژیمهای لاغری ماده غذایی بسیار مناسبی است. خرفه علاوه بر کم کالری بودن سرشار از مواد مغذی و فیبر است. فیبر موجود در خرفه موجب کاهش اشتها و در نتیجه جلوگیری از پر خوری و کم کردن کالری مصرفی میشود.