جوجه ترش

مواد لازم برای جوجه ترش

فیله مرغ: ۵۰۰ گرم

رب انار: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: ۱ عدد

کره: ۵۰ گرم

گردوی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

ماست: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی

 

جوجه ترش

از ترکیب رب انار، گردو، ماست و زعفران سسی ترش با طعمی عالی به دست می آید، و مرغ خرد شده با چند ساعت ماندن و خیس خوردن در این سس طعم دار می شود و بافتی ترد و عالی پیدا می کند، (بدون شک طعم هر کبابی که روی منقل تهیه شود بهتر است). با استفاده از سیخ های چوبی کوچک می توانید جوجه ترش را در تابه (ترجیحاً شیاردار) روی شعله گاز آماده کنید.

طرز تهیه جوجه ترش:

مرحله اول:

برای تهیه جوجه کباب ترش شمالی ابتدا فیله‌های مرغ را خرد کنید و به صورت تکه های کوچک یا متوسط در بیاورید، سپس فیله‌های خرد شده را داخل یک کاسه بریزید.

مرحله دوم:

پیاز را به شکل خیلی ریز خرد کنید و به کاسه مرغ خرد شده بیافزایید، در ظرف دیگری ماست و زعفران را به طور جداگانه باهم مخلوط کنید و بعد به فیله‌ها اضافه کنید، بگذاید کره در مایکروفر یا روی حرارت خیلی ملایم آب شود، حالا، گردو را چرخ کرده و یا آسیاب کنید و به مواد قبلی اضافه نمایید، رب انار و کره آب شده را نیز به مواد اضافه و خوب با هم مخلوط کنید، بهتر است نمک و فلفل را برای آخرین مرحله بگذارید و یک نوک انگشت از سس تهیه شده را بچشید و اگر نیاز هست مقدار ادویه ها را تنظیم کنید.

مرحله سوم:

بگذارید مرغ در سس ترش به مدت ۳-۴ ساعت یا بیشتر داخل یخچال بماند تا خوب مزه‌دار شود.

مرحله چهارم:

حالا جوجه‌های مزه‌دار شده را به سیخ بکشید و روی منقل یا داخل تابه گریل بچینید و کباب کنید، جوجه کباب ترش یا جوجه ترش شما آماده است، می‌توانید مثل دیگر انواع کباب، آن را همراه با برنج یا نان سرو کنید، در کنار جوجه ترش می توانید از انواع ترشی و ماست هم استفاده کنید.

نکته مهم:

۱- اضافه کردن ماست به سس جوجه ترش اجباری نیست اما باعث ترد تر شدن جوجه کباب می شود.

۲- برای طعم ترش بیشتر می توانید آب نارنج یا دانه های انار محلی هم به سس اضافه کنید.