مواد لازم

۱: پیمانه لپه

۳: پیمانه برنج

۳۰۰: گرم گوشت قیمه ای

۲: عدد پیاز

۲ قاشق:  غذاخوری  رب گوجه

روغن به میزان لازم

زرد چوبه و فلفل سیاه

پودر هل، زغفران دم کرده، پودر لیمو عمانی، چوب دارچین، پودر گل سرخ و نمک

پودر پوست پرتغال شیرین شده

زرشک، خلال پسته یا بادام به دلخواه

مراحل

لپه حتما باید جداگانه پخته بشه تا هم بوی اون از بین بره هم زمان پختش با گوشت متفاوت هست. در صورت نداشتن پودر هل دانه ی هل جایگزین شود ولی آخر پخت مثل چوب دارچین باید بر داشته بشه.

ابتدا پیاز رو نگینی خرد کرده داخل قابلمه ریخته کمی تفت میدیم تا آبش کشیده و خشک بشه. بعد روغن رو داخلش می ریزیم, علت تفت پیاز بدون روغن اینه که اول حسابی خشک بشه، پیاز بهتر و زودتر سبک و (طلایی) میشه. بعد زردچوبه پودر فلفل داخلش می ریزیم و مقداری تفت میدیم, بعد گوشت رو اضافه کرده خوب تفت می دیم، ۴ لیوان آب داخلش ریخته درش رو می زاریم اجازه می دیم به مدت ۲ ساعت بپزه، توجه کنید نباید زیاد بپزه چون موقع دم داخل برنج باز میشه

مراحل دستور قیمه شاه عباسی

لپه رو هم شسته می زاریم نیم پز بشه بعد آبکش میکنیم. داخل ظرفی روغن ریخته رب رو تفت می دیم انقدر که قرمزی رب به روغن در بیاد، بعد لپه رو داخلش ریخته کمی تفت می دیم, گوشت که پخت لپه رو داخلش می ریزیم، همه ادویه جاتی رو که داشتیم به اضافه پودر پوست پرتقال داخلش می ریزیم و اجازه می دیم که آبش کشیده بشه (غلظت مواد باید در حدی باشه مثل لوبیا پلو، نه کاملا خشک نه آبدار)

مراحل دستور قیمه شاه عباسی

 برنج رو که نیم پز شد (برنج باید مقداری زنده تر آبکش بشه) آبکش می کنیم و ته دیگ سلیقه ای هر چی که دوست داشتین می زاریم، بعد لایه به لایه برنج رو از مواد می ریزیم، بعد مقداری روغن روی آن ریخته زعفران آب کرده رو روی آن میریزیم. بعد درش رو می بندیم اجازه می دیم حدود ۴۵ الی ۱ ساعت دم بکشه. بعد