پیراشکی روسی

مواد لازم

مواد لازم براى خمیر:

 آرد : ٤ پیمانه

شیر: ١ پیمانه

تخم مرغ: ٢ عدد

مایه خمیر: ٢ قاشق مربا خوری

 شکر: ٢ قاشق مربا خوری

 نمک: ١ قاشق چایخوری

کره: ٥٠ گرم

روغن مایع: ١/٤ پیمانه

ماست: ٢ قاشق غذاخوری

مواد لازم براى مایه گوشتى:

 فیله مرغ: ١ سینه کوچک

پیاز: ١ عدد

سیر: ١ حبه

قارچ: ٢٠٠ گرم

 فلفل دلمه:نصف عدد

پنیر پیتزاى رنده شده: به میزان لازم

 نمک: به میزان لازم

 فلفل: به میزان لازم

 زردچوبه: به میزان لازم

آویشن: به میزان لازم

براى رومال:

زرده تخم مرغ: ١ عدد

شیر ٢ تا ٣: قاشق غذاخوری

کنجد براى تزیین

مراحل پخت

۱. ابتدا براى عمل امدن مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را با هم مخلوط می کنیم.

۲. مایه خمیر را روی مواد بالا می پاشیم و روی |آن را می پوشانیم و به مدت ده دقیقه استراحت میدهیم تا عمل بیاید.

۳. داخل یک کاسه کره آب شده و روغن مایع و تخم مرغ‌ها را مخلوط می‌کنیم.

۴. به مواد نمک می زنیم، سپس مایه خمیر عمل آمده را اضافه می کنیم.

۵. در این مرحله آرد را کم کم اضافه می کنیم و ورز میدهیم تا خمیر درست شود.

۶. کمی که حالت خمیرى پیدا کرد ماست را اضافه می کنیم.

۷. خمیر را همچنان ورز می دهیم و تا وقتى به دستمان نچسبد آرد اضافه می کنیم.

۸. خمیر را در همان ظرف چند بارى می کوبیم.

۹. سپس روی آن را با دستمال مرطوب می پوشانیم و در یک جای گرم می گذاریم.

۱۰. اجازه می‌دهیم تا یکى دو ساعتى استراحت کند و حجیم شود.

۱۱. مواد داخل پیراشکی:

۱۲. ابتدا پیاز را خورد می کنیم و در روغن تفت میدهیم.

۱۳. کمى که سبک شد سیر ریز خورد شده را هم به آن اضافه می کنیم (می تونید از پودر سیر استفاده کنید یا کلا حذفش کنید).

۱۴. پیاز و سیر را کمى تفت می دهیم و فیله مرغى که تقریبا ریز خورد کردیم را به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا سرخ شود.

۱۵. نمک و ادویه جات را اضافه می‌کنیم.

۱۶. رنگ مواد که تغییر کرد قارچهایى که ریز خورد کردیم را به همراه فلفل دلمه اى که نگینى خورد کردیم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.

۱۷. خمیر که آماده شد از آن چون‌های از نارنگى بزرگتر درست میکنیم و روى سطح (میز یا یک سینی) که آرد پاشى شده می چینیم و روی آن را می پوشانیم و باز هم می گذاریم یک ربع استراحت کند.

۱۸. (حدودا ١٢، ١٣ تا چونه میشه).

۱۹. سپس هر چونه را روى سطح آردپاشى شده با وردنه صاف می کنیم و یکى دو قاشق از مواد گوشتى می گذاریم و روی آن کمی پنیر پیتزا می گذاریم و می پیچیم.

۲۰. حالا به دلخواه یا با دست یا با قالب، فقط دقت می کنیم درز خمیر را محکم می  کنیم که توى پخت، باز نشود.

۲۱. سنى فر را چرب می کنیم و پیراشکى‌ها را با فاصله داخل آن می چینیم.

۲۲. براى رومال خمیر‌ها زرده تخم مرغ را کمی هم بزنید.

۲۳. سپس به آن دو سه قاشق شیر اضافه می کنیم (من بجاى شیر یه قاشق خامه زدم).

۲۴. با برس مخصوص آشپزی روى پیراشکى‌ها را رومال می کنیم و دوست داشته باشید می‌توانید کمی کنجد هم بزنید.

۲۵. فر را از قبل روشن کرده و روی دمای ١٨٠ درجه می‌گذاریم.

۲۶. حدود نیم ساعت یا تا وقتى زیر و روی پیراشکی‌ها طلایى شود در فر می گذاریم.