ماسالا دوسا هند

ماسالا دوسا هند

ماسالا دوسا یک غذای محلی محبوب مربوط به منطقه ی جنوب هندوستان است، این غذا متشکل از برنج و عدس و سیب زمینی و برگ کاری است و با چاتنی و سمبر سرو می شود.

اگر چه در گذشته این غذا تنها در جنوب هند محبوبیت داشت هم اکنون در همه جای هند و خارج از این کشور نیز یافت می شود، در جنوب هند طرز تهیه ماسالا دوسا شهر به شهر متفاوت است.

مواد لازم برای خمیر دوسا:


  • ماش دونیم شده و پوست گرفته: یک پیمانه (ماش رو خیس کنید تا بتونید پوستش رو بگرید.)
  • روغن: به میزان لازم
  • لپه: یک دوم پیمانه
  • برنج: دو پیمانه

مواد میانی که بهش آلو ماسالا یا همون کاری سیب زمینی میگن


  • زنجبیل: یک قاشق چایخوری ساطوری شده
  • زیره سیاه: یک قاشق چای خوری
  • تخم خردل: یک قاشق چای خوری
  • زرد چوبه: یک قاشق مربا خوری
  • پیاز: یک عدد نگینی خورد شده
  • سیر: ۴ حبه ساطوری شده
  • سیب زمینی: پخته دو عدد
  • فلفل سبز قلمی: دو عدد
  • نمک و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج و لپه و ماش دونیم شده پوس گرفته شده رو به مدت ۶ تا ۸ ساعت خیس می کنیم و بعد داخل مخلوط کن ریخته و له کنید تا کاملا پوره بشه یه چیزی در حد آرد شدن بعد داخل کاسه ریخته و کمی نمک و اب اضافه کنید تا از سفتی در بیاد اما زیاد شل و آبکی نشه

بعد روش رو یه درب میزاریم تا در دمای اتاق به مدت نه ساعت کمی پف کنه و سبک شه

حالا مواد میانیش رو درست می کنیم

اول روغن رو داخل تابه ریخته و بعد تخم خردل رو میریزیم بعد پیاز نگینی خرد شده رو و وقتی پیاز کمی سبک شد زرد چوبه می زنیم و سیر خرد شده و زنجبیل بعد همه ادویه ها رو اضاف میکنیم بعد سیب زمینی پخته رو که مکعبی خرد کردیم رو می ریزیم یک تفت مدیم و خاموش می کنیم.

بعد روی یکتابه بدون لبه و نچسب یک ملاقه از مواد رو بر می داریم

برای درست کردن این نون ما احتیاج به ملاقه مخصوص اش داریم که زیرش یکم تخته چون میخوایم شکل منحنی روی نون بمونه.

کنارتون روغن و یک کاسه پر از آب هم باشه میگم چرا

بعد که یک ملاقه برداشتید تابه که یکم داغ شد در مرکز تابه می ریزیم و سریع با کف ملاقه از مرکز شروع می کنیم به منحنی کشیدن فکر کنید دارید نقاشی می کشید با منحنی های تو در تو خمیر رو روی تابه پهن کنید و بزارید بپزه همون موقع شروع میکنه به بخار کردن این علامت پختنه بعد اینکه لبه ها یکم از تابع جدا شد (این اتفاق زیاد مشخص نیست بایدکمی دقت کنیم).

روغن رو با یه کفگیر روی نونها میمالیم یا با فرچه این کارو می کنیم.

بزارید تا سرخ بشه روند سرخ شدن و تغییر رنگ دیر اتفاق میفته ولی نزارید خشک بشه لبه هارو هم هی بر گردونید تا زیرش رو هم ببینید چون باعث تغییر شکل وبد شکل شدنش میشه.

بعد که سرخ شد دو قاشق از مواد رو وسط نون بریزید و اونو از دو طرف تا کنید مواظب باشید دستتون نسوزه، اگر روغن رو دیر روی نون بمالید ترک بر میداره و خشک میشه.

بعد برای درست کردن نون بعدی اون کاسه آب که گفتم کنارتون باشه به درد میخوره.

اگر ما همین کارای بالا رو برای نون بعدی انجام بدیم نمیتونیم به خمیرمون فرم بدیم و زود خمیرمون جمع میشه و میپزه منظورم همون موقع است که شما با ملاقه مواد رو روی تابه میریزید این اتفاق بخاطر دمای بیش از اندازه تابه اتفاق میفته در صورتی که ابتدای پخت تابه نباید دمای زیادی داشته باشه برای جلوگیری از این اتفاق برای پخت نون های دوم و سوم و الی آخر برای پایین آوردن دمای تابه دستتون رو داخل کاسه آب کنید و با خشونت کامل آب رو بپاشید روی تابه و همون موقع می بینید که همون موقع می بینید که آب سریع بخار میشه و به این روش دمای تابه پایین میاد دو بار این کار رو انجام بدید.

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
[digikala21612634625]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا