دال عدس (غذای تند جنوبی)

دال عدس (غذای تند جنوبی)

دال عدس (غذای تند جنوبی)

مواد مورد نیاز


  • دال عدس (عدس قرمز) 1 و 1/2 پیمانه
  • ادویه دلخواه به مقدار لازم (اختیاری)
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • تمرهندی 3 الی 4 قاشق غذاخوری
  • ادویه دلخواه به مقدار لازم (اختیاری)
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
  • سیب زمینی 1 عدد
  • پیاز درشت 1 عدد
  • روغن به مقدار لازم
  • آب جوش 5 پیمانه
  • سیر 5 حبه

باز هم ما اومدیم با یه غذای تند جنوبی، غذایی خوشمزه و کاملا گیاهی که برای افراد وگان از هر نظر مناسبه. اسم خوشمزه امروز خورش دال عدس هست. این غذا توی جنوب خیلی طرفدار داره و دست بر قضا خیلی هم ساده و آسون پخته می شود.

مطمئنم که همتون می دونید اما جهت اطمینان بگم که دال عدس به همون عدس قرمز میگن. این نوع عدس بیشتر در مناطق جنوبی کشور کشت میشه.

با این نوع عدس سوپ هم درست می کنند. به جرات می تونم بگم سوپ دال عدس یکی از خوشمزه ترین پیش غذاهای روی کره زمین به حساب میاد! حالا دیگه تصور کنید خورشتش چی می تونه باشه! معمولا جنوبی ها این غذا رو با برنج یا گمنه (بلغور دم کشیده) می خورند، به خاطر همین از لفظ خورش براش استفاده کردم. البته میشه خورش عدس قرمز رو با نون هم میل بفرمایید. نحوه سرو کاملا سلیقه ای است.

طرز تهیه دال عدس (غذای تند جنوبی)

1- ابتدا عدس های قرمز را شسته و کنار بگذارید.
2- در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. سپس پیازهای نگینی شده را نیز به روغن اضافه کرده و تفت دهید.
3- وقتی پیازها مقداری تفت خوردند سیر را نیز به قابلمه اضافه کنید. می توانید سیرها را رنده یا له کنید.
4- وقتی سیر و پیاز به اندازه کافی سرخ شدند شعله گاز را پایین بکشید. سپس زردچوبه، فلفل قرمز، ادویه کاری، فلفل سیاه و رب را نیز به سیر و پیاز اضافه کنید. این مواد را هم بزنید تا جایی که بوی خامی رب گرفته شود.
5- بعد از آنکه رب به اندازه کافی سرخ شد دال عدس های شسته شده را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. حدود 5 پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید. وقتی خورش شروع به قل زدن کرد، درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید. مراقب باشید شعله گاز زیاد نباشد چون ممکن است غذا سر برود.
6- تمر هندی را در نصف فنجان آب گرم به خوبی حل کرده و از صافی رد کنید. سیب زمینی ها را نیز نگینی اما نسبتا درشت خرد کنید.
7- حدود بیست دقیقه بعد، وقتی دال عدس ها پختند و غلظت آب خورش به اندازه مناسب رسید سیب زمینی و تمر هندی حل شده را نیز اضافه کنید.
8- مقداری نمک نیز داخل خورش بریزید. سپس درب قابلمه را بسته و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا سیب زمینی پخته و غذا کاملا جا بیفتد.
9- خورش عدس قرمز تقریبا غلیظ است و در پایان آب چندانی ندارد.

نکات کلیدی برای تهیه خورش دال عدس

– مقدار فلفل را می توانید بنابر ذائقه خود تغییر دهید.

– اگر دوست دارید خورش ترشی بیشتری داشته باشد در پایان مقداری آبغوره داخل آن بریزید.

– برای پخت یک دال عدس کاملا رژیمی می توانید سیب زمینی را حذف کنید.

– می توانید سیب زمینی را جدگانه پخته و در خورش رنده کنید. در این صورت غلظت آن بیشتر می شود.

– اگر علاقه ای به طعم های ترش ندارید می توانید داخل دال عدس تمرهندی نریزید.

– هرچه مقدار سیر در این غذا بیشتر باشد خوش طعم تر است.

– می توانید یک قاشق از رب گوجه را با سس فلفل تند جایگزین کنید. (برای تندی بیشتر)

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا