قابلمه سرامیک بهتر است یا قابلمه گرانیت؟

قابلمه سرامیک بهتر است یا قابلمه گرانیت؟

برای اینکه متوجه شویم قابلمه های سرامیکی برای شما مناسب تر هستند یا قابلمه های گرانیتی، ابتدا باید مزایا و معایب هر کدام را جداگانه بررسی کنیم، بعد سبک آشپزی و نیاز شما را مد نظر بگیریم.

هنگام خرید وسایل پخت و پز که از همه آنها مهم تر قابلمه و تابه است، تنوع بسیاری از اجناس در بازار وجود دارد، که اخیرا قابلمه های سرامیک و قابلمه های گرانیت بسیار پر طرفدار شده اند. طرح ها و رنگ های جذاب یکی مشخصه های مهم این قابلمه ها است.

قابلمه های سرامیک

قابلمه ها و تابه ها و همه ظروف سرامیکی از خاک رس ساخته می شوند. یعنی خاک رس شکل داده می شود، خشک می شود و سپس در کوره حرارت می بیند و بعد از آن لعاب داده می شود.

برای اینکه نسبت به ظروف دیگر، در ظروف سرامیکی، مواد شیمیایی کمتری استفاده شده است، به عقیده عده بسیاری، سالم ترین نوع ظروف هستند. در واقع از گذشته های بسیار دور از ظروف سرامیکی برای پخت و پز استفاده می شده و امروزه با استفاده از تکنولوژی، مقاومت و ظرافت این ظروف بیشتر شده است.

به نوعی می توان گفت این نوع از قابلمه ها، سرامیک خالص هستند و معمولا دسته های یک تکه با بدنه دارند.ولی برخی از برند ها، نوع دیگری از قابلمه های سطح سرامیکی را تولید کرده اند، به این شکل که خود قابلمه از جنس آلومینیوم است و روکشی از سرامیک روی آن داده می شود.

مزایای استفاده از قابلمه های سرامیکی

– برای پخت پز در قابلمه های سرامیکی، می توان از قاشق های فلزی نیز استفاده کرد، چون سطح آنها بسیار مقاوم است و خراش برنمی دارد.

– نسبت به ظروف دیگر راحت تر تمیز می شوند.

– قابلمه های سرامیکی، برای سلامتی ضرری ندارند و مزه غذا را هم تغییر نمی دهند.

– برای پخت و پز در قابلمه های سرامیکی، نیاز به روغن کمی دارید.

– وقتی قابلمه های سرامیکی بر روی اجاق گرم شوند، تا مدت طولانی گرما را درون خود حفظ می کنند و در نتیجه غذا با دمای یکنواخت بهتر پخته می شود.

– طرح ها و رنگ های متنوعی از قابلمه های سرامیکی وجود دارد.

معایب استفاده از قابلمه های سرامیکی

– اگر قابلمه ها از سرامیکی خالص باشند، ممکن است کمی سنگین باشند.

– اگر دسته با بدنه قابلمه سرامیکی یک تکه باشد، استفاده از آن مخصوصا وقتی داغ است کمی سخت خواهد بود.

– قابلمه های سرامیکی شکننده هستند، البته برای تولید این ظروف از تکنولوژی خاصی استفاده شده تا آنها را مقاوم کند ولی بهر حال در استفاده از آنها باید احتیاط کرد تا نشکنند.

– برای گرم کردن قابلمه در ابتدای آشپزی ممکن است وقت و گاز زیادی مصرف شود.

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: 3.62 ( 8 رای)
[digikala11616589411]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا