طرز تهیه پیده گوشت ترکیهای با گوشت چرخ کرده یا مرغ

طرز تهیه پیده گوشت ترکیهای با گوشت چرخ کرده یا مرغ
مواد مورد نیاز
مواد لازم برای خمیر پیده
- روغن زیتون فرابکر برای روی نان پیده: ¼ فنجان
- خمیر مایه: ۱ و ½ قاشق غذاخوری
- نمک: ۲ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق چایخوری
- شیر ولرم: ۲۱۰ میلیلیتر
- روغن زیتون: ۲۵ گرم
- آرد: ۵۱۰ گرم
به این ترتیب که ابتدا خمیر پیده را آماده کنید. ۵۰۰ گرم آرد (۱۰ گرم را برای پاشیدن روی سطح کارتان نگه دارید)، خمیر مایه، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس آب ولرم و روغن زیتون را اضافه کنید. خمیر را حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید. خمیر باید سطحی صاف و براق پیدا کند. در این حالت خمیر را در یک حوله تمیز بپیچید و در یک ظرف در جایی گرم قرار دهید تا برسد و پف کند. بهترین مکان برای قرار دادن خمیر نزد.
کافی است. پیاز قرمز خرد شده و سیر رنده شده را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید، مقداری که پیاز سبک شد، در مرحله بعد رب گوجهفرنگی یا به جای آن پوره گوجهفرنگی تازه را اضافه کنید و هم بزنید. بوی خامی رب که گرفته شده و سرخ شد، فلفل دلمهای های سبز و قرمز را اضافه کنید و بعد از حدود یک دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. در پایان پخت مایه گوشت مقداری جعفری ساطوری شده به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا مایه گوشت پیده خنک شود
در این مرحله فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید. دو سینی فر را آماده کنید و روی هر دو کاغذ روغنی مخصوص آشپزی بگذارید. روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و با وردنه خمیرها را باز کنید. شکل خمیرها باید بیضی شکل باشد. خمیرها را روی سینیهای فر بگذارید و روی هر کدام از خمیرها به مقدار مساوی مایه گوشتی پیده را بریزید و با ته قاشق پهن کنید.
کنارههای خمید از خارج کردن پیدهها از فر مقداری جعفری و گشنیز تازه و ساطوری شده روی پیدهها بپاشید. اجازه دهید پیدهها کمی سرد شوند و سپس با چاقوی پیتزابری یا چاقوی معمولی تیز، آنها را در صورت دلخواه برش دهید. پیده را معمولا با لیموترش تازه سرو میر را روی مایه گوشتی تا کنید و ابتدا و انتهای هر عدد خمیر را هم جمع کنید. با یک برس آشپزی روی هر عدد خمیر پیده روغن زیتون فرابکر بمالید ۱۰ تا پانزده دقیقه برای پختن پیدهها کافی است. در دقیقه پایانی پخت روی مایه گوشت پیده مقداری پنیر پیتزا یا هر پنیر دیگری که میپسندید بپاشید. وقتی که رنگ خمیر پیدهها طلایی شد سینی را از فر خارج کنید.
بعد از خارج کردن پیدهها از فر مقداری جعفری و گشنیز تازه و ساطوری شده روی پیدهها بپاشید. اجازه دهید پیدهها کمی سرد شوند و سپس با چاقوی پیتزابری یا چاقوی معمولی تیز، آنها را در صورت دلخواه برش دهید. پیده را معمولا با لیموترش تازه سرو میکنند.