پلویی و چلوییغذاهای ایرانی

طرز تهیه مرغ شکم پر با دو روش متفاوت

طرز تهیه مرغ شکم پر با دو روش متفاوت

مواد مورد نیاز


  • یک مرغ کامل با پوست: حدود ۲ کیلو
  • زرشک شسته شده: یک قاشق غذاخوری سر پر
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • پودر زعفران: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • آب نارنج یا آب غوره: یک قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا: ۱۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • گردو: ۵ عدد
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • لیمو: ۱ عدد
  • هویج: ۱ عدد
  • سیر: ۴ حبه

طرز تهیه مرغ شکم پر با دو روش متفاوت، 

دستور سریع در طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی

برای پختن مرغ شکم پر اولین قدم تمیز کردن و شستن مرغ است. بدون اینکه پوست رویی مرغ کنده شود محتویات شکمی آن را خالی کنید و آن را به دقت بشویید.

حالا باید مواد میانی را آماده کنید. برای این کار نصف پیاز و سیر را تفت دهید. بعد به ترتیب زرشک، نعناع خشک، گردو و آلوها را اضافه کنید؛ و هرکدام را برای یک تا دو دقیقه با پیاز و سیر تفت دهید.

مرغ را با نمک و آب‌لیمو مزه دار و شکم مرغ را با مواد میانی آماده‌شده و ورقه گوجه‌فرنگی پر کنید.

مرغ را درون یک قابلمه یا دیس قرار دهید. نصف دیگر پیاز را به همراه سیر و هویج و گوجه اطراف آن بریزید و به همراه سس مخصوص به مدت دو ساعت روی شعله گاز و یا به مدت ۴ ساعت درون فر بپزید.

مرحله به مرحله در پخت مرغ شکم پر

برای آماده کردن مرغ شکم پر اولین مرحله شستن و تمیز کردن مرغ است. مرغ را بدون اینکه به پوست رویی آن آسیب برسانید شسته و محتویات شکمی آن را تخلیه کنید. بعد آن را درون یک آبکش قرار دهید تا آب آن کاملاً خشک شود.

تا مرغ شما خشک می‌شود فرصت دارید که مواد میانی در طرز تهیه مرغ شکم پر را آماده کنید. پیاز را خلالی ریز کنید و نیمی از آن را به همراه ۲ حبه سیر رنده شده درون مقداری روغن تفت دهید.

وقتی پیاز سبک و طلایی شد زرشک‌های شسته شده را به آن اضافه کنید. یک دقیقه برای تفت دادن زرشک به همراه پیاز و سیر کافی است.

حالا نعناع، گردوها و نصف آلو بخاراها را به ترتیب به مواد اضافه کنید. هرکدام را یک الی دو دقیقه با مواد تفت دهید و در نهایت حرارت را خاموش کنید.

مواد میانی را کنار بگذارید تا خنک شوند حالا باید به سراغ مزه دار کردن مرغ بروید. این قسمت در طرز تهیه مرغ شکم پر بسیار مهم است. شمالی‌ها برای بهتر مزه دار کردن مرغشان از سبزی‌های محلی و انواع ترشیجات و رب خانگی استفاده می‌کنند؛ اما اگر به این مواد دسترسی ندارید اصلاً جای نگرانی نیست.

مرغ را می‌توانید با نمک و آب‌لیمو مزه دارد کنید. ابتدا به کمک چاقو شیاری در بخش شکمی مرغ ایجاد کنید.

حالا به خوبی با دستتان به قسمت‌های داخلی مرغ از محل شیار نمک بمالید.

یک لیمو را نصف کرده و آب‌لیمو تازه را به خوبی به تمام بخش‌های داخلی و بیرون مرغ بمالید. می‌توانید این کار را به کمک یک فرچه آشپزی انجام دهید.

گوجه‌ها را ورقه کنید و یک لایه از آن‌ها را در داخل و کف شکم مرغ بچینید. مواد میانی را روی گوجه‌ها بریزید و مجدد روی آن را با یک لایه گوجه بپوشانید. شمالی‌ها در این مرحله از یک سبزی مخصوص به نام دلال یا دلار برای پر کردن مرغ در طرز تهیه مرغ شکم پر استفاده می‌کنند.
نصف دیگر لیمو را روی گوجه‌ها و مواد میانی بچکانید و بعد به کمک نخ و سوزن محل شیار را به خوبی بدوزید که مواد در حین پخت از داخل مرغ بیرون نریزد.

حالا سطح بیرونی مرغ یعنی روی پوست آن را به خوبی با نمک آغشته کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر قابلمه بدون فر

از اینجا به بعد را می‌توانید با چند روش متفاوت جلو بروید، طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه بدون فر، پختن مرغ شکم پر در قابلمه و گریل کردن آن در مرحله آخر، آماده کردن مرغ شکم پر در فر و آخرین روش طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه نمک است. ما در ادامه دو روش مختلف را در طرز تهیه مرغ شکم پر به شما آموزش می‌دهیم:

طرز تهیه مرغ شکم پر روی شعله گاز

یک قابلمه متناسب با اندازه مرغتان انتخاب کنید. نیم دیگر پیاز را به همراه دو حبه سیر نگینی شده درون مقداری روغن تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.

حالا پیاز و سیر را در کناری از قابلمه جمع کنید و مرغ را داخل روغن قرار دهید تا دو طرف آن سرخ شود.

بعد از اینکه دو طرف مرغ را سرخ کردید هویج‌ها را خرد کنید و به همراه باقی‌مانده آلو بخارا و دو لیوان آب جوش به مرغ و پیازداغ اضافه کنید.

دو عدد گوجه‌فرنگی را هم حلقه کرده و دور مرغ بچینید. لیموترش‌ها را هم به شکل حلقه‌حلقه برش بزنید و روی مرغ بچینید. دقت کنید که حلقه‌های برش زده لیمو داخل آب نیفتند.

در قابلمه را ببندید تا مرغ شکم پر شما نیم‌پز شود.

ما در این روش نیاز به یک سس غلیظ برای اضافه کردن به مرغ داریم. در این فرصت یک ساعته که مرغ شما نیم‌پز می‌شود، می‌توانید سس مرغ را آماده کنید.

برای درست کردن سس مخصوص در طرز تهیه مرغ شکم پر رب گوجه‌فرنگی را داخل روغن تفت دهید. آب نارنج و یا آب غوره را به همراه کمی نمک و یک فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید سس شما به جوش بیاید. بعد از چند قل زعفران را اضافه کنید و دو دقیقه بعد سس را از روی حرارت بردارید.

درب قابلمه مرغ را باز کنید، برش‌های لیمو را بردارید و دور بریزید. سس را به کمک فرچه ب تمام قسمت‌های مرغ شکم پر بمالید و مجدد درب قابلمه را ببندید تا برای یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد.

در آخر می‌توانید برای بهتر شدن ظاهر مرغتان آن را به مدت ده دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی آن گریل شود. بهتر است قبل از اینکه مرغ شکم پرتان را داخل فر قرار دهید روی آن را به خوبی به کمک فرچه روغنی چرب کنید.

روش دیگر طرز تهیه مرغ شکم پر

شما می‌توانید مرغ شکم پر را از همان ابتدا داخل فر بپزید. برای آماده کردن این غذا درون فر کافی است آن را به همان شکلی که در بالا گفتیم آماده کنید. مرغ را به همراه مواد دورچین داخل یک دیس پیرکس یا یک ظرف مخصوص فر قرار دهید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و برای ۳ الی ۴ ساعت درون فر ۱۸۰ درجه قرار دهید تا بپزد.

حواستان باشد برای خروج بخار از ظرف روی فویل را به کمک چنگال سوراخ کنید.

برای خشک نشدن مرغ شکم پر درون فر بد نیست در حین پخت چند باری روی آن را با فرچه روغنی یا کره چرب کنید.

نحوه سرو مرغ شکم پر

وقتی مرغ شکم پرتان آماده شد آن را داخل ظرف سرو انتقال دهید و اطرافش را با آب مرغ و مواد دورچین تزئین کنید. می‌توانید برای این کار از مقداری خلال پسته و بادام هم استفاده کنید.

قبل از سرو یادتان باشد که نخ را هم از مرغ جدا کنید. می‌توانید پلو را هم به طرز تهیه مرغ شکم پر اضافه کنید و آن را به همراه پلو زعفرانی و یا به تنهایی برای مهمانانتان سرو کنید.

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا