طرز تهیه دنده پلو

طرز تهیه دنده پلو

مواد مورد نیاز


  • سبزی پلویی: (تره، گشنیز، جعفری، شوید) 300 گرم
  • دنده گوسفند با استخوان: 500 گرم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • زیره پلویی: 1 قاشق سوپ خوری
  • سرکه سفید: 1 قاشق غذا خوری
  • دارچین: 1 قا شق سوپ خوری
  • زعفران: به مقدار لازم
  • برگ بو: 2 عدد
  • برنج: 3 پیمانه
  • پیاز: 3 عدد
  • سیر: 2 حبه

طرز تهیه دنده پلو:

دنده پلو یکی از خوشمزه ترین غذا های ایلامی است که بسیار پر طرفدار است. دنده پلو را با ماست محلی یا ترشی و یا سبزی خوردن میل می کنند. دنده پلو غذایی بسیار دلچسب است که برای کسانی که چربی خون بالا دارند توصیه نمی شود. دنده پلو را هم می توانید با برنج زعفرانی هم با سبزی پلو میل نمایید.

مواد لازم برای تهیه دنده پلو:

مرحله اول:

ابتدا پیاز ها را شسته و با رنده ریز یا به کمک غذاساز خوب ریز کنید سپس با دست یا با استفاده از یک پارچه تنظیف آب پیاز را کاملا گرفته و داخل ظرفی بریزید سپس سیر رنده شده را به همراه سرکه و فلفل و زردچوبه و زعفران و برگ بو مخلوط کنید و دنده را به مخلوط پیاز اضافه کرده و خوب دنده را ماساژ دهید و برای ۳ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دنده ها خوب مزه دار شوند (یک ساعت قبل از پخت دنده را از یخچال خارج کنید..

مرحله دوم: 

کف قابلمه نچسب مقداری روغن به همراه زردچوبه ریخته تا داغ شود سپس دنده ها را از مواد مرینت شده خارج کرده و دوباره مقداری زعفران بهش می زنیم و دنده را از سمت چربی دار آن در کف قابلمه بچینید و مقداری دارچین و زیره پلویی روی دنده بپاشید و درب قابلمه را بگذارید.

مرحله سوم : دم گذاشتن دنده پلو:

برنج را با کمی نمک از قبل خیس می کنیم و سبزی پلویی را اضافه کرده، وقتی برنج کمی نرم شد (زنده تر از همیشه برنج را بر می داریم زیرا رطوبت سبزی باعث شفته شدن برنج نشود) سپس برنج را آبکشی کرده و سبزی پلو را روی قابلمه دنده کباب می ریزیم زیر حرارت را زیاد می کنیم تا بخار برنج بلند شود سپس حرارت را ملایم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید و برنج را بمدت ۱.۵ الی ۲ ساعت دم بگذارید در انتهای پخت مقداری روغن کرمانشاهی یا کره به همراه کمی زعفران دم کرده روی برنج ریخته و سپس دنده پلو را در دیس برگردانده به همراه سبزی و یا ترشی میل نمایید. 

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: 5 ( 2 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا