طرز تهیه پائیا؛

طرز تهیه پائیا؛


  • عدد سینه فیله به وزن تقریبی ۸۰۰ گرم؛ برش خورده به قطعات ۲٫۵ سانتیمتری و با نمک و فلفل سیاه مزه‌دار شده
  • عدد فلفل دلمه‌ای قرمز؛ دانه‌های آن را جدا و به‌صورت نگینی ریز خرد کنید
  • عدد پیاز طلایی پوست‌کنده و کاملا ریز خردشده
  • حبه سیر پوست‌کنده و رنده‌شده یا له‌شده
  • ۴۰۰ گرم گوجه کنسروی خردشده
  • پیمانه برنج دانه کوتاه (ترجیحا ایرانی)
  • لیوان (۶۰۰ میلی‌لیتر) آب مرغ گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • 1قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک دسته جعفری تازه خردشده
  • قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • ۱ لیوان آب یا آب مرغ اضافه
  • زعفران به مقدار لازم
  • یک لیوان نخودفرنگی
  • قاچ‌های لیموترش برای سرو

طرز تهیه پائیا؛
پائیا چیست؟

پائیا یکی از لذیذترین غذاهای ملی اسپانیا است که در فارسی به اشتباه با نام «پائلا» خوانده می‌شود. ماده اصلی تشکیل‌دهنده این غذا، برنج است و تنوع زیادی دارد. پائیا در بخش خودمختار والنسیا در شرق اسپانیا خلق شد؛ اما در حال حاضر در سراسر اسپانیا از محبوبیت بالایی برخوردار است.

پائیا در روزهای آخرهفته با مراسمی خاص در ظرفی بزرگ و روی آتش هیزم در فضای باز حیاط با حضور اعضای خانواده و دوستان، طبخ و سرو می‌شود و بهانه‌ای برای گردهم آوردن عزیزان به شمار می‌آید.

پائیا را با انواع گوشت مانند مرغ، مرغابی، حلزون، ماهی مرکب، میگو، صدف سیاه و صدف دوکفه‌ای درست می‌کنند. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذا نیز می‌توان به لوبیا سبز، لوبیای لیما، گوجه‌فرنگی، روغن زیتون، زعفران، کنگر فرنگی و سیر اشاره کرد. گیاه‌خواران نیز می‌توانند از نسخه پائیای سبزیجات با قارچ و زیتون لذت ببرند.

دستور پخت

۱. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ با عمق زیاد (قطر حداقل ۳۸ سانتی‌متر) بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا روغن گرم شود.

۲. پیاز و فلفل دلمه خردشده را به آن اضافه کنید و شعله گاز را روی حالت متوسط قرار دهید. سرخ‌کردن و هم‌زدن را تا زمانی که سبزیجات نرم و کاراملی شوند، ادامه دهید. این فرآیند حدودا ۵ تا ۸ دقیقه به طول می‌انجامد.

۳. سیر را به ماهیتابه اضافه کنید و به‌مدت یک دقیقه تا زمانی که بوی آن دربیاید، به سرخ‌کردن ادامه دهید. سیر، پیاز و فلفل دلمه سرخ‌شده را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

۴. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، تکه‌های سینه مرغی که با نمک و فلفل مزه‌دار شده‌اند و زردچوبه را در ماهیتابه بریزید. سرخ‌کردن و هم‌زدن را تا زمانی ادامه دهید که مرغ، نیم‌پز شود. مرغ را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید.

۵. برنج را در ماهیتابه بریزید و به‌مدت ۳ دقیقه آن را برشته کنید و به‌صورت مداوم هم بزنید.

۶. زعفران، کمی فلفل سیاه، نمک و پاپریکا را به ۳ لیوان آب مرغ گرم اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آب مرغ را به برنج اضافه کنید.

۷. سپس پیاز، سیر و فلفل دلمه را بعلاوه تکه‌های مرغ به برنج و آب مرغ اضافه کنید. گوجه‌فرنگی را هم داخل ماهیتابه بریزید. این ترکیب را به‌مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گاز بپزید تا برنج نرم شود، مرغ کاملا بپزد و آب مرغ کاملا جذب ترکیبات غذا شود. اگر آب غذا تمام شد و احساس کردید برنج یا مرغ، کاملا نپخته است، می‌توانید کمی آب یا آب مرغ، بسته به سلیقه‌تان به ماهیتابه اضافه کنید.

۸. نخودفرنگی و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید. ۱ یا ۲ دقیقه دیگر آن را بپزید تا فقط گرم شوند.

۹. پائیا را مزه کرده و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس با قاچ‌ و لیمو آن را تزئین کنید و بالافاصله به سر میز بیاورید. پائیا را در یخچال به‌مدت ۵ روز و در فریزر به‌مدت ۴ ماه می‌توان نگه داشت.

امتیاز کاربران: 4.63 ( 2 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا