طرز تهیه کوزالاک مانتی
طرز تهیه کوزالاک مانتی (ترکیه ای)
مواد لازم:
پیاز:1 عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
اویشن: مقدار کافی
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
فلفل دلمه: 1عدد
گوجه فرنگی: 4 عدد
خمیر یوفکا: مقدار کافی
بادمجان: 1 عدد
ماست: 2 پیمانه
سیر: 2 حبه
جعفری: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
مرحله اول تهیه کوزالاک مانتی:
ابتدا 1 عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم و سپس آن را با چاقو به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم و سپس داخل یک تابه کمی روغن مایع می ریزیم و تابه را روی شعله گاز گذاشته و وقتی روغن داغ شد پیاز را در تابه تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم تهیه:
سپس 400 گرم گوشت چرخ کرده را به تابه پیازها اضافه می کنیم و آن را در تابه تفت می دهیم و نمک و فلفل و زردچوبه و اویشن را به تابه اضافه می کنیم و با گوشت تفت می دهیم.سپس نصف فنجان اب به تابه گوشت اضافه می کنیم و درب تابه را می بندیم و منتظر می شویم تا گوشت بپزد و اب داخل تابه بخار شود.
مرحله سوم تهیه:
سپس 1 عدد فلفل دلمه را شسته و ان را با چاقو به صورت نگینی خرد می کنیم و به تابه گوشت در مرحله قبل اضافه می کنیم و فلفل ها را تفت می دهیم.سپس 4 عدد گوجه فرنگی را شسته و آن را پوست کنده و سپس انها را رنده می کنیم و آن را همراه با 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه پیازها و گوشت اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت ما خوشرنگ شود.اکنون مواد گوشتی ما اماده است.
مرحله چهارم تهیه:
در ادامه خمیر یوفکا را برداشته و چون اندازه آن بزرگ است،آن را از وسط با چاقو نصف می کنیم و خمیرها را از سمت پهن تر ان با کمک یک نی رول می کنیم و آن را دور یک نی می پیچیم ، روی ان خمیرها را دستمال مرطوب می اندازیم تا خشک نشود.انتهای خمیر را با کمی آب خیس می کنیم تا موقع سرخ کردن در روغن باز نشود.
مرحله پنجم تهیه:
سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز گذاشته و وقتی روغن داغ شد خمیرهای رول شده مرحله قبل را از دور نی جدا کرده و انها را در تابه سرخ می کنیم.
مرحله ششم تهیه:
سپس بورانی بادمجان بعنوان مزه کنار این غذا درست می کنیم. 1 عدد بادمجان را شسته و ان را روی گاز کبابی می کنیم و سپس وقتی بادمجان سرد شد، ان را پوست کنده و با غذا ساز و یا گوشت کوب انها را خوب له می کنیم.سپس دو پیمانه ماست را با ان قاطی کرده و به ماست نمک و فلفل و 2 حبه سیر له شده اضافه می کنیم.