طرز تهیه دلمه کلم برگ

طرز تهیه دلمه کلم برگ


  • آب‌ لیمو ترش تازه: 3 قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی: 4 قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • دارچین: نصف قاشق چایخوری
  • گوشت چرخ کرده: 400 گرم
  • نمک و فلفل:به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • سبزی دلمه ای: 200 گرم
  • آلو خورشی: 1 پیمانه
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • کره: نصف پیمانه
  • کلم برگ: 1 عدد
  • برنج: 1 پیمانه

طرز تهیه دلمه کلم برگ:

در اولین مرحله برای درست کردن دلمه کلم برگ باید داخل یک کاسه آب بریزید و آلو ها را حدوداً یک ساعت داخل آن بگذارید تا خیس بخورد. پس از آن باید پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید و کمی روغن درون یک ماهی تابه ریخته و روی شعله گاز بگذارید و تفت بدهید که پیاز سبک و طلایی رنگ شود.

اضافه کردن گوشت چرخ کرده:

سپس نوبت اضافه کردن گوشت چرخ کرده به آنهاست و بعد باید گوشت چرخ کرده را هم با حرارت ملایم تفت بدهید و هم بزنید تا گوشت با آب خودش بپزد.

وقتی که آب گوشت و پیاز کشیده شد باید باز هم آنها را تفت دهید و کمی فلفل و نمک و زردچوبه به آن اضافه کرده و هم بزنید و نصف میزان رب گوجه که در نظر گرفته بودید را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا داخل روغن سرخ شود و رنگ بدهد.

اولین مرحله:

 باید دو پیمانه آب و کمی زعفران دم کرده به همراه آبلیمو و مقداری دارچین به محتویات خود اضافه کنید و صبر کنید که گوشت ها خوب بپزند و طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود.

حالا داخل یک تابه جداگانه مقداری روغن ریخته و بر روی شعله گاز بگذارید و سبزی های خرد شده را داخل آن تفت بدهید تا عطر آن ها بلند شود. بعد از روی شعله گاز برداشته و درگوشه ای بگذارید. 

مرحله دوم :

حالا باید داخل یک قابلمه آب ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش بیاید و برنجی که از قبل خیسانده اید را داخل آب در حال جوش ریخته و اجازه دهید که نیم پز شود و بعد آنها را آبکش کنید.

سپس سبزی هایی که تفت داده بودید با برنج نیم پز و مواد قبلی را با یکدیگر مخلوط کنید و درون یک قابلمه بزرگ آب ریخته و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش برسد.

حالا باید کلم برگ ها را از یکدیگر جدا کرده و خوب بشویید و وقتی که آب داخل قابلمه بجوش آمد کمی نمک داخل آن ریخته و کلم برگ ها را حدود 5 تا 6 دقیقه درون آن بگذارید تا حالت تردی آنها از بین برود و خوب نرم شود. ولی نباید خیلی برگ کلم ها جوشانده شوند.

از بین بردن بوی برگ ها:

برای از بین بردن بوی برگ ها می توانید مقداری زنجبیل داخل آب رنده کنید تا بوی آن را بگیرد و سپس آبکشی کنید و اجازه دهید خنک شود و اگر قسمت ضخیمی در جای جای آن وجود دارد با چاقو بگیرید تا راحت‌تر دلمه ها را بپیچید.

اکنون باید مقداری از مایه دلمه را در گوشه برگ کلم ریخته و اطراف آن را تا کرده و به صورت رول دلمه ها را بپیچانید و در کف قابلمه دلمه ها را به صورت ردیفی چیده و کمی روغن داخل آن بریزید و بر روی لایه اول دلمه کلم برگ که داخل قابلمه قرار می دهید چند عدد آلو بگذارید و باز هم لایه دیگر دلمه ها را بچینید تا محتویات تمام شود.

مرحله سوم:

سپس داخل یک ظرف کره را آب کنید و بقیه رب گوجه فرنگی را داخل کره تفت بدهید. کمی نمک و فلفل و آبلیمو و دارچین و زعفران و شکر به همراه سه پیمانه آب به آنها اضافه کرده و وقتی که به جوش آمد از روی شعله گاز بردارید و به عنوان سس روی دلمه هایی که درون قابلمه است بریزید و یک بشقاب یا ظرف سنگین روی دلمه ها قرار بدهید تا وقتی می جوشد محتویات برگ خالی نشود.

وقتی که بخار داخل ظرف بلند شد در آن را بگذارید و حدود یک ساعت و نیم صبر کنید تا با کمک همین بخار سس دلمه کلم برگ شما کاملاً بپزد تا جایی که فقط کمی از آب در کف قابلمه باقی مانده باشد. اگر هم بخواهید می توانید کاملا آنها را به صورت خشک سرو کنید.

برای تزیین دلمه کلم برگ می‌توانید از مقداری زرشک استفاده کنید و در کنار انواع نان و سبزی دلمه را نوش جان کنید.

امتیاز کاربران: 4.8 ( 2 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا