طرز تهیه ژیگو فرانسوی

مواد لازم برای ژیگو فرانسوی

 گوشت ران گوسفند یا گوساله 1 عدد (2 کیلو گرم)

پیاز بزرگ 1 عدد

سیب زمینی درشت خرد شده 2 عدد

 لوبیا سبز خرد شده 100 گرم

هویج خرد شده 3 عدد

فلفل دلمه خرد شده 1 عدد

 رزماری تازه 1 دسته کوچک

 آویشن تازه 1 بسته کوچک

 کره 100 گرم

 نمک و فلفل به مقدار نیاز

طرز تهیه ژیگو فرانسوی

مرحله اول:

پوست سیر ها را جدا کنید. هشت حبه سیر پوست گرفته را از وسط دو نیم کنید و آن را با آویشن و رزماری جدا شده از ساقه و نمک و فلفل مخلوط کنید.

مرحله دوم:

پس از جدا کردن چربی اضافه گوشت، روی سطح گوشت، از زیر و از رو، با چاقویی که نوک تیز و باریکی دارد چند سوراخ تقریبا عمیق ایجاد کنید و داخل هر سوراخ مقداری کره و مقداری از مواد ترکیبی سیر و سبزیجات قرار دهید، سعی کنید به خوبی داخل گوشت فرو رود ( در انتهای کار سوراخ ها را با نخ و سوزن مخصوص آشپزی بدوزید تا هنگام پخت محتویات آن خارج نشود.

 مرحله سوم:

سطح گوشت را  با کمی نمک و کره به خوبی مالش دهید، پیاز را خلالی خرد کنید و در سینی بریزید، مقداری هم آویشن و رزماری روی گوشت بگذارید و آن را در سینی فر چرب شده قرار دهید(می توانید سطح گوشت چند دور نخ آشپزی نسوز بپیچید تا پس از پخت ظاهری زیبا تر داشته باشد)

طرز تهیه کرپ مرغ پنیری:

2 پیمانه آب کف سینی فر بریزید و سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم قرار دهید. اگر مایل بودید، در زمان پخت دو یا سه بار سطح ژیگو را به وسلیه قلمو به کره آغشته کنید.

مرحله چهارم:

باقی سیرها را همراه سبزیجات خرد شده با مقداری کره تفت دهید و بگذارید نیم پز شوند.

مرحله پنجم:

سبزیجات نیم پز را در نیم ساعت پایانی زمان پخت در سینی فر حاوی ژیگو بریزید (با این روش خواص سبزیجات بهتر حفظ می شود). دقت  داشته باشید در سینی فر باید مقداری از آب گوشت غلیظ باقی بماند تا هنگام سرو به عنوان سس استفاده شود. پس اگر آب گوشت کشیده شده مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله ششم:

برای امتحان کردن گوشت و مطمئن شدن از پخته شدن آن، کافی است چاقوی باریکی را داخل گوشت فرو ببرید، اگر به راحتی فرو رفت و بعد از خارج کردن خونابه ای روی چاقو نبود نشانه کامل شدن زمان پخت است.

در انتهای کار اگر نیاز بود گریل فر را روشن کنید تا سطح گوشت کمی برشته شود. پس از کمی خنک شدن نخ ها را جدا کنید و هنگام سرو ژیگو را به شکل استیک برش بزنید. سس گوشت باقی مانده در سینی را روی آن بریزید و نوش جان کنید.

نکات:

1 – اینکه گوشت را با استخوان یا بی استخوان استفاده کنید بستگی به سلیقه شما دارد.

2 – سعی کنید گوشت حتما تازه و جوان باشد. اگر از گوشت گوساله استفاده می کنید، نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه به زمان پخت بیافزایید.

3 – می توانید پس از قرار دادن سیر و سبزیجات داخل گوشت یک شب آن را استراحت دهید تا به خوبی طعم دار شود و روز بعد اقدام به پخت کنید.

3 – سبزیجات را می توانید به سلیقه خود انتخاب کنید و در ضمن می توان از ابتدا سبزیجات  خرد شده را در سینی فر ریخت تا همراه گوشت بپزد.