طرز تهیه مفطح پلو

طرز تهیه مفطح پلو


  • گلپر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (برای مزه دار کردن گوشت): به مقدار لازم
  • گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده) : پنج تکه بزرگ
  • ادویه جات (زردچوبه، ادویه کاری، نمک، دارچین)
  • کشمش پلویی : چهارصد گرم
  • لپه: چهارصد گرم
  • گردو: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم کرده: به مقدارلازم
  • روغن جامد: به میزان لازم
  • پیاز: دو عدد بزرگ
  • برنج: پنج پیمانه

طرز تهیه:

برای تهیه یک غذای اصیل ( مفطح ) با طعم عالی باید یک کار مهم باید انجام دهید.

آن کار این است از شب قبل گوشت را در مقداری گلپر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین بخوابانید به این صورت طعم گوشت عالی می شود.

اکنون گوشت را کاملا بشویید تا زمانی که دانه های زیره از روی آن پاک شود.

سپس گوشت را در قابلمه گذاشته و پیاز را نگینی بزرگ خرد کنید و به آن اضافه کنید و مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت).

زردچوبه و زعفران و چندتا چوب دارچین و لپه شسته شده رو هم بهش اضافه کنید.

بعد از جوش آمدن زیر شعله گاز را حسابی کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی پخته و کاملا نرم شود.

بعد از سه ساعت نمک و فلفل به آن بزنید و اجازه دهید پنج دقیقه بر روی گاز مانده و پس از آن خاموش کنید.

زمانی که گوشت آماده شد و لپه ها به خوبی نرم شدن آن ها را از قابلمه با کفگیر مشبک در آورید.

ولی گوشت را اجازه دهید تا زمان سرو در آب مانده که خشک نشود.

کشمشی را که تقریبا نیم ساعت گذاشتین خیس خورده آبکش کنید و با کمی روغن تفت دهید، سپس لپه و گردو را اضافه کنید و بعد از تفت کوچک شعله را خاموش کنید.

برنج را نیز از شب قبل خیسانده، بجوشانید آبکش کرده و دم کنید (قبل از دم کشیدن روغن داغ کنید).

زمانی که دم کشید ،به میزان یک کفگیر جدا کنید و با زعفران دم داده مخلوط کنید.

اکنون برنج را در ظرفی که می خواهید سرو کنید بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و گوشت تزیین کنید سرونمائید

امتیاز کاربران: 4.55 ( 1 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا