طرز تهیه آش گوشت بوشهری

طرز تهیه آش گوشت بوشهری

مواد مورد نیاز


  • لوبیا قرمز: ۲ لیوان
  • ترخون: ۲ قاشق غذا خوری
  • سبزی: (شوید، تره) ۱.۵ پیمانه
  • کیلو گوشت: ۳۰۰ گرم
  • برنج: ۱ لیوان
  • پیاز: ۲ عدد
  • نمک،فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

مرحله اول تهیه آش:

ابتدا برای درست کردن این آش میریم سراغ لوبیا قرمزمون، اول لوبیا ها رو پاک می کنیم و می شوریم و از روز قبل خیسشون می کنیم و طی این یک روز چند بار آب لوبیا ها رو عوض می کنیم با این کار هم نفخشون گرفته میشه و هم راحت تر و بهتر پخته میشن و کار ما رو آسان تر می کنن.

حالا یه قابلمه برمی داریم و آب می ریزیم داخلش و می زاریم رو حرارت، سپس لوبیا ها رو که خیس کرده بودیم رو آبکش میکنیم و میریزیم تو قابلمه تا نیم پز بشه، زمانی که نیم پز شد لوبیا هامون، اونها رو از قابلمه آبکش می کنیم و می ریزیم تو یه ظرف و می زاریم کنار، سپس نوبت گوشتمونه، گوشتمون رو تمیز پاک می کنیم و چربی های اضافیشو می گیریم و به صورت خورشتی شروع می کنیم به خرد کردنشون، بعد از خرد کردن می شوریمشون و می زاریم تا آب گوشتمون بره تا از اش تو غذا استفاده کنیم، سپس یکی از پیاز ها رو برمی داریم و بعد از پوست گیری و شستشو و خلالی کردن سرخ می کنیم و می زاریم کنار تا استفاده کنیم ازش.

آش گوشت بوشهری

مرحله دوم تهیه آش گوشت بوشهری:

حالا تو این مرحله اول پیاز دوم رو برمی داریم و پوستشو می گیریم و می شوریم و به ۴ قسمت تقسیمش می کنیم و می زاریم کنار، سپس یه قابلمه برمی داریم و لوبیا های نیم پخت رو می ریزیم داخلش سپس گوشت های خرد شده رو بهش اضافه می کنیم و در ادامه پیاز های خرد شده رو همراه با کمی زردچوبه و فلفل اضافه می کنم و در آخر هم آب می ریزیم داخلش و قابلمه رو می زاریم رو حرارت تا گوشت و لوبیا هامون با هم بپزن و کامل مغز پخت بشن.

در اینجا نوبت سبزی هامونه، سبزی ها رو خوب پاک می کنیم و می شوریم شون و می ریزیم تو آبکش تا آبشون بره، زمانی که خشک شدن سبزی ها رو ریز خرد می کنیم، باید بدونید سبزی ها رو نباید خیس خرد کرد چون اولا له میشن و طعم واقعی شون رو از دست میدن همچنین خاصیت شون از بین میره، پس بعد از اینکه خرد کردیم می زاریم کنار تا استفاده کنیم تو آش از اشون، فقط یه نکته شوید و تره رو با هم خرد می کنیم و ترخون رو جداگانه.

درست کردن برنج

حالا می ریم سراغ برنجمون، برنج رو خوب پاک می کنیم و می شوریمش و یه قابلمه برمی داریم و برنج رو با آب می ریزیم داخلش و می زاریم رو حرارت تا برنجمون شروع کنه به پختن. باید برنجمون خوب بپزه و مغز پخت شه طوری که له بشه، حالا تو اواسط پخت برنج، یعنی برنج هنوز آب داره، سبزی های خرد شدمون رو (شوید و تره) به برنج اضافه می کنیم و با هم خوب مخلوطشون می کنیم و می زاریم با هم بپزن. ولی مدام باید هم بزنیم که برنجمون نچسبه و به قول معروف ته نگیره.

مرحله سوم تهیه آش:

حالا تو این مرحله می ریم سراغ قابلمه ای که گوشت و لوبیامون داخلش در حال پخت بود. نگاه می کنیم اگر گوشت و لوبیا ها پخته بود از قابلمه در میاریم و آب باقی ماندشو نگه میداریم و بعد گوشت هامون رو شروع می کنیم به ریش ریش کردن، سپس بعد از ریش کردن گوشت ها اونها رو می زاریم کنار و لوبیا قرمز ها رو همراه با نصفی از گوشت ها می ریزیم تو غذا ساز، اگر غذا ساز هم نداشتین از گوشت کوب برقی یا مخلوط کن یا چرخ گوشت هم می تونید استفاده کنید چون می خواهیم فقط له بشن مخلوطمون.

سپس لوبیا ها و گوشت ها رو خوب با غذا ساز له می کنیم تا کامل له بشن، سپس می ریم سراغ قابلمه برنج و سبزیمون، باید برنج له شده باشه دیگه، تو این موقع مخلوط لوبیا و گوشت له شده رو به برنج و سبزی اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا با هم مخلوط بشن، سپس دو قاشق غذا خوری ترخونمون رو اینجا به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم.

مرحله آخر

سپس فلفل فرمز و نمک رو هم می ریزیم داخل آش و خوب هم می زنیم، میشه گفت الان آش ما تو این مرحله خیلی غلیظ و سفته و هم زدنش مشکله، پس تو اینجا کمی از آب باقی مانده از پخت لوبیا و گوشت رو بهش اضافه می کنیم و می زاریم یه نیم ساعتی آشمون بپزه ولی باید مدام هم بزنیمش، بعد از نیم ساعت مابقی گوشتهای ریش شده رو همراه با نصفی از پیاز داغی که داشتیم رو به آش اضافه می کنیم و مجدد در قابلمه رو می زاریم تا آشمون جا بیفته، بعد از ۲۰ دقیقه آشمون آماده شده و می ریزیم تو کاسه و با بقیه پیاز داغمون تزئین کرده و سرو می کنیم.

به این آموزش امتیاز دهید

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
[digikala51611598295]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا