طرز تهیه باسترما

طرز تهیه باسترما

مواد مورد نیاز


  • سبزی معطر (جعفری، نعناع، چوچاق، خالواش): 300 گرم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • برنج: ۴ پیمانه
  • اردک: ۱ عدد
  • گردو: ۳۰۰ گرم
  • رب انار: ۱ قاشق غذا خوری 
  • رب آلوچه: ۱ قاشق غذا خوری 
  • الو خشک: ۱۰ عدد
  • پیاز ۱ عدد: متوسط

طرز تهیه و دستور پخت:

یکی از این غذاهای محلی و خوشمزه که متعلق به شمال کشور و مردم آستارا می باشد غذایی است به نام باسترما پلو که آن را با گوشت مرغ و یا گوشت گوسفندی و یا گوشت اردک درست می کنند و بسیار طرز تهیه راحتی دارد. 

مرحله اول تهیه:

ابتدا و برای شروع کار 400 گرم مرغ را که ترکیب ران و سینه مرغ است داخل یک قابلمه می ریزیم و به آن کمی آب و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه اضافه می کنیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا کم کم آب داخل قابلمه کامل کشیده شود و آب مرغ کاملا به خورد ان برود و سپس مرغ را کمی در روغن سرخ کنید.

باسترما پلوی آستارایی

مرحله دوم تهیه:

سپس 1 عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم و پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن خوب داغ شد پیاز خرد شده را داخل تابه و در روغن تفت می دهیم و منتظر می شویم تا پیاز سبک و طلایی شود.

سپس 300 گرم گردو را داخل غذاساز می ریزیم و یا آن را آسیاب می کنیم و گردو را به شکل پودر در می آوریم و گردوی پودر شده را به تابه اضافه می کنیم و آن را در تابه با پیازها تفت می دهیم.

مرحله سوم تهیه:

سپس 2 قاشق غذاخوری رب انار و یا رب آلوچه را همراه با دو حبه سیر له شده با سیر خرد کن به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و آن را کاملا در تابه تفت می دهیم تا مواد ما کاملا قاطی شوند و سپس زیر گاز را خاموش می کنیم.

مرحله چهارم تهیه:

سپس در ادامه 3 پیمانه برنج را که از شب قبل خیس کرده بودیم را همراه با آب و نمک و روغن مایع داخل قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا برنج داخل قابلمه بجوشد و وقتی حالت زنده داشت آن را از روی گاز برداشته و آبکش می کنیم.

مرحله پنجم تهیه:

سپس 1 عدد سیب زمینی را شسته و آن را با چاقو پوست می کنیم و سیب زمینی را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد سیب زمینی های خرد شده را کف قابلمه می ریزیم و روی آن را مقداری از برنج می ریزیم و سپس مرغهای سرخ شده را وسط برنج می چینیم و روی آن را سس تهیه شده با گردو و رب انار می ریزیم.

سپس مابقی برنج را روی مواد میانی می ریزیم و سطح برنج را کمی صاف می کنیم و در آخر روی برنج را زعفران دمکرده می ریزیم.

حالا در قابلمه را می بندیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و برنج را دم میکنیم. البته می توان در صورت تمایل برنج را مستقیم کف قابلمه ریخت و از سیب زمینی برای ته دیگ استفاده نکرد و این مساله اختیاری است.

مرحله ششم تهیه:

سپس وقتی برنج دم کشید آن را از روی گاز بر می داریم و بباسترما پلوی آستارایی را در ظرف مناسبی می ریزیم و آن را برای ناهار همراه با سبزی خوردن و سالاد شیرازی و یا برای مهمانی ها درست می کنیم و با این غذای خوشمزه و محلی از مهمانها پذیرایی می کنیم.

امتیاز کاربران: 4.45 ( 1 رای)
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا