طرز تهیه آش کلم قمری خوشمزه سنتی

مواد لازم

کلم قمری: ۲ عدد برای طرز تهیه آش کلم قمری

پیاز: ۲ عدد بزرگ

سیر: ۱ حبه

 لپه :۱ پیمانه پلوپز

بلغور: ۱ پیمانه پلوپز

برنج: ۱ پیمانه پلوپز

 رب :۲ تا ۴ قا شق غذا خوری

سبزی خرد شده (جعفری و تره) ۵۰۰ گرم

آب یا آب قلم

نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، رب

کشک و نعنا داغ و پیازداغ

طرز تهیه آش کلم قمری

قبل از شروع به پخت حبوبات را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

بعد کلم ها را پوست بگیرید و حبه قندی خرد کنید و کمی نمک روی آنها بپاشید و بعد از یک ربع بشویید و در آبکش بریزید.

پیاز نگینی خرد شده و سیر رنده شده را در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز و زنجبیل را به همراه رب یک دقیقه در پیاز تفت دهید و سپس کلم ها را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.

آب یا آب قلم اضافه کنید، لپه و بلغور و برنج را نیز به قابلمه اضافه کنید، به میزان لازم نمک ریخته و اجازه دهید همه مواد آش با هم بپزند.

کلم و حبوبات که پخته شد، سبزی آش را اضافه کنید و زمان دهید تا سبزی با درب باز بپزد. آش را در کاسه ریخته و با نعناداغ و پیازداغ و کشک یا آبغوره تزیین و سرو کنید.

در صورت استفاده از آب می توانید، یک عصاره گوشت یا مرغ به آب اضافه کنید که در این صورت در ریختن نمک دقت کنید چون عصاره ها نمک دارند.

 در حالت سنتی ۱ کاسه گوجه پوره شده به این آش اضافه می کنند که رنگ آش را قرمز می کند و طعم مطلوبی به آش می دهد، من به جای گوجه، از مقدار بیشتری رب استفاده کردم.

نکنه

من از ترکیب بلغور جو و بلغور گندم در آش استفاده کردم.در این آش از سبزی محلی کرویز یا کرووز استفاده می شود.

به عنوان چاشنی آش می توانید آنرا همراه با آبغوره سرو کنید.

این آش معمولا تند سرو می شود و می توانید کنار آن فلفل سبز تند نیز سرو کنید.