مواد لازم:

شیر: ۱ پیمانه، آرد همه منظوره: ۳ قاشق غذاخوری، جوش شیرین: کمی، کره صاف شده: ۱ قاشق چایخوری، نمک: کمی، ماست: ۲ قاشق غذاخوری، روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم، شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه، آب: ۲ پیمانه، پودر هل: ۱ قاشق چایخوری، گلاب: چند قطره، زعفران: به میزان لازم.

طرز تهیه گلاب جامون

مرحله اول: الک کردن مواد خشک

آرد همه منظوره، پودر شیر، نمک و جوش شیرین را در یک الک بریزید. سپس با هم مخلوط و الک کنید

مرحله دوم: اضافه کردن ماست و کره

حالا مخلوط الک شده را در یک کاسه بریزید، ماست و کره را اضافه کنید. خوب بهم بزنید.

مرحله سوم: آماده سازی خمیر

در صورت نیاز ماست بیشتری اضافه کنیدحالا خمیر به دست آمده را خوب ورز دهید تا نرم و چسبناک شوذ اجازه دهید، خمیر گلاب جامون به مدت ۵ دقیقه استراحت کنددر این حین شربت را تهیه کنید.

مرحله چهارم: تهیه کردن شربت:

۱)یک تابه کوچک یا شیر جوش را روی حرارت بگذارید آب و شکر را در آن بریزید اجازه دهید به جوش بیایند،صبرکنید تا مخلوط آب و شکر به مدت ۵ تا ۸ دقیقه بجوشد تا نسبتا غلیظ شود.

تهیه شربت شکر و گلاب:

۲)حالا گلاب، پودر هل و زعفران را اضافه کنید و خوب بهم بزنید حالا شربت شما آماده است ،آن را در کناری قرار دهید تا بقیه مراحل گلاب جامون را انجام دهید.

آماده شدن شربت:

مرحله پنجم: شکل دادن به خمیر

تکه کوچکی از خمیر بردارید. آن را در کف دست خود قرار دهید و به شکل گلوله درآورید،دقت داشته باشید که گلوله خمیر کاملا نرم و یک دست باشد این کار را برای تمام خمیر ادامه دهید، سپس آن ها را در کاسه ای بچینید.

مرحله ششم: سرخ کردن گلاب جامون

۱) تابه ای را روی حرارت بگذارید به عمق یکی دو سانتی متر در آن روغن بریزید،برای این که مطمئن شوید روغن داغ شده، یکی از گلوله ها را در آن بیندازیداول گلوله ته نشین می شود و بعد بالا می آید،ریختن خمیر در روغن

۲- حالا چند گلوله دیگر اضافه کنید، آن ها را با حرارت کم سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

سرخ شدن گلاب جامون:

۳) سپس به کمک یک کفگیر آن ها را از روغن خارج کنیدو در ظرف دیگری قرار دهیدتا روغن ان گاملا خارج بشود.

مرحله هفتم: اضافه کردن شربت به دسر

باید گلوله های جامون سرخ شده با شربت گلاب مخلوط شود برای این کار لازم است شربت کاملا داغ باشد،پس اگر شربت شما سرد شده، آن را روی حرارت بگذاریدتا به جوش بیایدسپس گلوله ها را در آن بیندازید،به مدت ۲ ساعت اجازه دهید تا جامون ها در شربت خیس بخورند.

مرحله هشتم: سرو

حالا گلاب جامون شما برای سرو آماده است موقع سرو میتوانید به شربت انواع مغز که دوست دارید مثل پسته، بادام و بادام هندی اضافه کنید. نوش جان.