مواد لازم برای کیمچی کره ای
کاهوی:چینی متوسط ۱ عدد
نمک دریایی:۱/۴ پیمانه
آب مقطر یا آب جوشیده: به مقدار لازم
سیر رنده شده: ۱ قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
شکر دانه درشت: ۱ قاشق چایخوری
سس ماهی یا آب: ۳ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز کره ای: ۱ تا ۵ قاشق غذاخوری
ترب سفید: ۱ عدد
پیازچه متوسط: ۴ عددطرز تهیه کیمچی کره ای

مرحله اول: آماده کردن کاهوی چینی (کلم نپا)

۱- کاهو را خرد کنید: ابتدا کلم را به صورت طولی نصف کنید و بعد به چهار قسمت خرد کنید. هر کدام از چهار قسمت را نیز به قسمت های کوچکتر مساوی برش بزنید.

خرد کردن کلم کره ای

۲- کاهوی خرد شده را داخل کاسه ای بزرگ بریزید، نمک را پیمانه کنید و روی آن ها بپاشید. با کمک دست، نمک را روی کاهو پخش کنید و بمالید تا جذب شود و کاهو کمی نرم شود.

ریختن نمک روی کلم

۳- آب کافی به کاهو اضافه کنید تا روی آن ها را بپوشاند. سپس یک بشقاب داخل کاسه قرار دهید و یک جسم سنگین مانند شیشه یا قوطی روی کاسه بگذارید. اجازه دهید کاهو به مدت ۱ تا ۲ ساعت به همان حالت بماند.

نحوه قرار دادن بشقاب

۴- بعد از حدود ۱ ساعت، کاهو را بشویید و آبکش کنید. برای این کار کافی است کاهو را داخل سبد ریخته و ۳ بار زیر آب سرد بشویید. کاهو را داخل آبکش بریزید و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج و خشک شود. حالا وقت آن است که ادویه ی مخصوص کیمچی را درست کنید.
طرز تهیه ترشی کیوی

شستن و آبکش کردن کلم کیمچی

مرحله دوم: ترکیب ادویه های کیمچی

۱- داخل کاسه ای بزرگ سیر رنده شده، زنجبیل تازه رنده شده، شکر، سس ماهی یا آب را اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. سپس فلفل کره ای را به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.

ادویه مخصوص کیمچی

۲- حالا زمان آن است که سبزیجات را به همراه ادویه ی مخصوص کیمچی با هم ترکیب کنید: ترب سفید را به صورت دراز دراز نازک برش بزنید و خلال کنید.

خرد کردن تربچه کیمچی

کاهوی خشک شده را داخل کاسه ای بزرگ بریزید و ترب های خرد شده را به آن اضافه کنید. پیازچه ها را نیز به تکه های مساوی خرد کنید و داخل کاسه بریزید.

خرد کردن پیازچه برای کیمچی

ادویه های خمیری را که آماده کرده اید نیز به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را خوب هم بزنید. به طوری که ادویه ها به صورت یکنواخت سطح تمام مواد را بپوشانند.

ترکیب مواد اولیه برای طرز تهیه کیمچی کره ای

مرحله سوم: آماده کردن کیمچی کره ای

۱- بعد از آن که مواد کیمچی خوب با هم ترکیب شدند، شیشه ای تمیز مانند شیشه ی سس آماده کنید و مواد آماده شده را به صورت فشرده داخل شیشه بریزید. مواد را روی هم داخل شیشه فشار دهید تا جایی که کاملا فشرده شود. کمی سر شیشه را خالی بگذارید.

طرز تهیه کیمچی کره ای

۲- در شیشه را ببندید و آن را در محیط خانه به مدت ۱ تا ۵ روز رها کنید تا مواد داخل آن آماده شود. هر روز شیشه را بررسی کنید و اگر آماده شده بود، آن را داخل یخچال قرار دهید.

آماده سازی کیمچی کره ای

۳- روزی ۱ بار در شیشه را باز کنید و با انگشت تمیز و یا قاشق روی سبزیجات را فشار دهید تا مواد زیر آب بمانند و گازهای تولید شده خارج شود.

۴- کیمچی کره ای شما بعد از چند روز آماده است. می توانید آن را با چوب استیک های مخصوص کره ای نوش جان کنید.

نکات کلیدی طرز تهیه کیمچی کره ای

 حتما در طرز تهیه کیمچی از نمک بدون ید مانند نمک دریایی استفاده کنید.

بهتر است آبی که برای اضافه کردن به مواد کیمچی استفاده می کنید، آب مقطر یا آب جوشیده شده باشد.

 بهتر است در مدت زمان تخمیر یک کاسه زیر شیشه کیمچی قرار دهید. چون ممکن است در طول این مدت کمی از آب از شیشه سر برود.

کیمچی آماده شده را می توانید تا چند ماه داخل شیشه در یخچال نگهداری کنید و هر زمان خواستید کمی از آن را در کنار غذا میل کنید.

 از آن جا که برای ترکیب مواد اولیه ی کیمچی باید از دست هایتان استفاده کنید تا خوب با هم ترکیب شوند، حتما از دستکش یک بار مصرف برای این کار استفاده کنید.

دقت کنید که هنگام شستن کاهو، برگ های آن را از هم جدا نکنید.

 در بعضی دیگر از دستورهای آشپزی بعد از آماده کردن ادویه ی مخصوص کیمچی به همراه سایر مواد، آن ها را داخل برگ های درسته ی کاهو می ریزند و آن را می پیچند. در واقع در این دستورها کیمچی را به صورت درسته و نه خرد شده سرو می کنند.