طرز تهیه کماج خانگی بدون فر

مواد لازم:

تخم مرغ : 2 عدد

آرد سفید:1 پیمانه

آب ولرم: 1/2 پیمانه

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

1/4شکر: پیمانه

روغن مایع: 1/4 پیمانه

بکینگ پودر:1 قاشق مرباخوری

وانیل: 1/8 قاشق چایخوری

زعفران: 1/4 قاشق مرباخوری

عصاره هل:1 قاشق غذاخوری

آب جوش:نصف استکان

طرز تهیه و دستور پخت:

امروز این کماج تابه ای را که می خواهم دستور تهیه آن را برایتان بگویم فوق العاده آسان و با مواد اولیه ساده تهیه می شود که اکثر مواد در دسترس عموم هست.

من برای پخت کماج خانگی از تابه رژیمی دو طرفه استفاده کردم که اگر احیانا بعضی از خانم ها چنین وسیله ای در دسترس شان نبود می توانند از تابه درب دار چدن و تفلون که نچسب هستند، استفاده کنند فقط باید بعد از پخت طرف اول کماج برای بر گرداندن کماج تا طرف دوم هم پخته و برشته شود ظرافت خاصی به کار ببرند و کماج را اول در بشقاب بزرگی بر گردانده و دوباره به درون تابه قرار دهند تا طرف دوم هم پخته شود.

مرحله اول تهیه کماج خانگی بدون فر:

 ابتدا در داخل ظرف مناسبی تخم مرغ ها را شکسته و شکر را به همراه وانیل اضافه می کنیم سپس با هم زن به مدت دو الی سه دقیقه هم می زنیم، تا سفیده و زرده تخم مرغ ها خوب با مخلوط شده و از حالت لختی در آیند و هم چنین شکر در مایه حل شود و همه مواد کاملا با هم ترکیب شده و مایه یک دستی حاصل شود.

 مرحله دوم تهیه کماج

 حال در ادامه زعفران را با استفاده از هاونگ سنگی می ساییم تا پوره شود بعد در داخل ظرف مناسب و در داری می ریزیم و آب جوش را اضافه نموده و ظرف را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت بخار آب و یا سماور گذاشته تا دم بکشد.

سپس زعفران دم کرده را به همراه آب ولرم و گلاب به مواد مخلوطی تخم مرغ زده شده اضافه می کنیم و مواد را مجددا هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.

 مرحله سوم

 سپس در این روغن مایع را به همراه شیر اضافه می کنیم و مواد را هم زده و زیر و رو می کنیم تا خوب با هم مخلوط شده و کاملا ترکیب شوند.

مرحله چهارم

حال در ادامه آرد سفید و آرد برنج را بعد از این که دو الی سه بار الک کردیم و از خالص بودن آن ها مطمئن شدیم مخلوط آرد ها را به همراه بکینگ پودر به مایه مخلوطی اضافه می کنیم و مواد را با لیسک زیر و رو کرده و هم می زنیم تا مواد با هم کاملا ترکیب شوند.

 مرحله پنجم

حال که مایه کیک کماج خانگی ما آماده شد تابه رژیمی دو طرفه را بر می داریم و داخل آن کاغذ روغنی پهن کرده و آن را روی حرارت شعله پخش کن روی اجاق گاز می گذاریم و دمای شعله را روی متوسط پایین تنظیم می کنیم.

مرحله ششم

 بعد مایه کیک کماج آماده شده را درون تابه روی کاغذ روغنی می ریزیم و واشر تابه را بر داشته و درب آن را می گذاریم و به مدت 25 الی 30 دقیقه صبر می کنیم تا طرف اول پخته و برشته شود سپس بر می گردانیم و 15 دقیقه دیگر زمان می دهیم تا طرف دوم نیز برشته و کیک کماج تابه ای کاملا پخته شود.

 

بعد از زمان مقرر حرارت را خاموش کرده و کمی صبر می کنیم تا از حرارت کماج تابه ای کاسته شود سپس کاغذ روغنی را به آرامی از کیک جدا می کنیم و یک سیخ چوبی و یا خلال دندان در وسط کماج فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد کماج تابه ای خانگی بدون فر ما پخته و آماده سرو می باشد.

 حال درون تابه کماج تابه ای را در اندازه های دلخواه برش می زنیم و در داخل ظرف سرو می گذاریم و به عنوان میان وعده عالی و خوشمزه در کنار خانواده خود میل کرده و لذت می بریم.

چند نکته:

 این کماج تابه ای خوشمزه و مقوی را می توانید در دو رنگ متفاوت مثلا ساده و بعد مقداری پودر کاکائو به مایه کماج اضافه کنید تا کماج کاکائویی درست شود.

و هم چنین می توانید به صورت کماج مغز دار تهیه کنید به این صورت که مقداری مغز گردو و یا مغز پسته و یا کشمش و هر مغزی که در دسترس تان بود در مرحله آخر به مایه کماج اضافه نموده و هم بزنید.

ر