طرز تهیه هویج پلو

مواد لازم:

برنج: ۳ پیمانه هویج ۳ عدد

دارچین:۱ قاشق چای خوری

پیاز: ۲ عدد

زعفران دمکرده:۱ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زردچوبه:۱ قاشق چای خوری

مرغ: ۵۰۰گرم

طرز تهیه و دستور پخت:

اگر شما طرز تهیه پلو ساده را بلد باشید به راحتی می توانید انواع پلوها با طعم های مختلف را نیز بپزید.

دستور آشپزی امروز آموزش هویج پلو می باشد، هویج پلو را می توان به همراه گوشت مرغ، گوشت چرخ کرده و یا حتی بدون گوشت نیز تهیه کرد.

در دستور آشپزی امروز نیز می خواهم طرز تهیه هویج پلو بدون استفاده از گوشت را خدمت شما دوستان آموزش بدهم.

مرحله اول تهیه هویج پلو:

همان طور هم که دستور آشپزی های قبلی خدمت شما دوستان عرض کردم، برای تهیه برنج به صورت پلویی برنج را باید از شب قبل یا حداقل به مدت چند ساعت درون آب گرم قرار دهید تا خیس بخورد.

 

با این کار هم برنج شما قد بیش تری می کشد و هم این که مدت زمان کم تری برای پخت نیاز دارد و بهتر پخته می شود.

 

برای این کار نیز ابتدا برنج خود را پاک کرده و چند بار با آب ولرم بدون این که برنج را چنگ بزنید تا دانه های برنج خرد نشود. سپس بر روی برنج آب گرم بریزید.

مرحله دوم تهیه هویج پلو:

هویج ها را بشویید و پوست بگیرید و با دنده ی درشت رنده، رنده کنید.

پیازها را نیز پوست گرفته، شسته و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

تابه ی مناسبی را انتخاب کنید درون تابه مقداری روغن بریزید، تابه را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید، کمی صبر کنید تا روغن درون تابه گرم شود.

پیاز خرد شده را درون تابه ریخته و به همراه ۵۰۰ گرم مرغ در روغن تفت دهید، بعد از ین که پیاز ها ومرع کمی سرخ شدند و رنگ آن ها در حال تغییر بود، یک قاشق چای خوری زردچوبه به همراه کمی نمک و فلفل سیاه  به پیازها ومرغ اضافه کرده و همراه آن ها کمی تفت دهید.

هویج رنده شده را درون تابه بریزید و همراه بقیه مواد کمی تفت داده، همین که هویج ها کمی نرم شدن یک قاشق چای خوری دارچین را به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران را به بقیه مواد خود اضافه کرده و همراه بقیه مواد حدود چند ثانیه ای هم بزنید.

 

در این مرحله زیر تابه را خاموش کرده و به سراغ پخت برنج بروید.

مرحله سوم تهیه هویج پلو:

قابلمه ی مناسبی برای پخت هویج پلوی خود انتخاب کنید، نیمه از قابلمه را پر از آب کرده و بر روی شعله با حرارت متوسط قرار دهید، برای این که آب سریع تر به جوش بیاید درب قابلمه را بگذارید.

بعد از این که آب به جوش آمد مقدار کمی نمک و روغن درون آب بریزید.

آبی که برنج درون آن خیس خورده را ریخته و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید، با کفگیر و به آرامی برنج را هم بزنید تا دانه های برنجی که بر روی هم قرار گرفتند از هم جدا شوند.

بعد از این که برنج کاملا پخته شد و سفتی مغز آن رو به نرمی رفت، به طوری که اگر یک دانه برنج را با دست نصف کنید سفید وسط آن از بین رفته باشد.

 

و یا هنگامی که دانه برنج را زیر دندان خود قرار داده و به آرامی فشار دهید ان سفتی اولیه برنج را احساس نکنید، برنج شما کاملا پخته شده است.

در این مرحله برنج را درون آبکشی ریخته و بر روی آن مقداری آب ولرم بریزید تا نمک اضافی آن خارج شود.

قابلمه را با آب خوب بشویید، سپس با کفگیر مقداری از برنج خود را درون قابلمه بریزید و بر روی آن نیز مقداری از مایه پیاز و هویجی که از قبل آماده کرده اید قرار دهید.

به همین روش عمل کنید تا تمامی برنج و مایه پیاز و هویج شما تمام شده و درون قابلمه ریخته شود.

سپس به کمک کفگیر تا حدی برنج را در خود را در وسط قابلمه جمع کنید و با استفاده از دسته ی کفگیر چند سوراخ بر روی آن ایجاد کنید.

به اندازه ی یک استکان آب بر روی برنج خود بریزید، دم کنی را روی قابلمه قرار داده و قابلمه را روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار دهید.حدود ۴۰ الی ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا هویج پلوی شما کاملا دم بکشد.

در این مرحله هویج پلوی شما آماده است می توانید در در ظرف مناسبی ریخته و میل کنید، نوش جان