طرز تهیه کباب کوبیده سنتی

مواد لازم برای کباب کوبیده سنتی

گوشت راسته گوساله ۵۰۰ گرم 

قلوه گاه گوسفند ۵۰۰ گرم

پیاز ۲۵۰ گرم

زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری

نمک و فلفل مقداری

طرز تهیه کباب کوبیده سنتی:

پیازها را پوست بکنید و بشوید و با دنده ریز رنده یا چرخ کنید، سپس پیاز را در صافی بریزید و آب آن را به خوبی بگیرید و داخل کاسه ای بریزید.

گوشت راسته و قلوه گاه را چرخ و آن را به پیاز اضافه کنید، سپس نمک بزنید و ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید، حال مخلوط گوشت را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود (حدود ۱ ساعت) پس از استراحت به مخلوط گوشت و پیاز آب گرفته کمی نمک و فلفل و زردچوبه بزنید.

مواد را باهم ورز دهیدتا بافت گوشت چسبنده شود (اگر چرخ گوشت دارید بهتر است در این مرحله دوباره گوشت را با ادویه) چرخ کنید.

برای به سیخ کشیدن:

ابتدا کاسه ای آب سرد درکنار دست تان قرار دهید، دست تان را پیش از برداشتن مایه کباب با آب کمی مرطوب کنید، کمی از مایه کباب بردارید و از اطراف شروع به پوشاندن سیخ کنید،درپایان ابتدا و انتهای مایه کباب را به سیخ بچسبانید.

پس از آماده شدن تمام سیخ ها را ۱ ساعت داخل یخچال استراحت دهید (بهترین نوع طبخ برای کباب کوبیده آتش ذغال است اما می توانید کباب ها را درون فر نیز اماده کنید).

سیخ ها را روی ذغال بگذارید و با بادبزن شروع به بادزدن کنید، آتش را آرام و یکنواخت باد بزنید تا زمانی که گوشت خودش را بگیرد، پس از اینکه گوشت خودش را گرفت دیگر نیازی به باد زدن نیست (در زمان طبخ کباب ها را چند بار روی هم بزنید تا روغنی که از کباب ها چکیده می شود به خورد کباب ها برود).

نکته ها: می توانید گوشت را چرخ کنید و نمک بزنید وداخل فریزر بسته بندی کنید و درزمان تهیه کباب با پیاز آب گرفته مخلوط کنید و پس از ۱ ساعت استراحت داخل یخچال به سیخ بکشید، در بعضی از روش ها مایه کباب ۱شب داخل یخچال استراحت داده و سپس کباب می شود.

تعیین کننده ترین عامل در طعم کباب کوبیده نوع گوشت و میزان چربی آن است، در تهیه کباب کوبیده معمولاً ازگوشت گوسفندی یا ترکیب آن با گوساله استفاده می شود که هر دو خوب هستند و انتخاب بستگی به ذائقه شما دارد، بهترین ترکیب، ترکیب قلوه گاه گوسفند با راسته گوساله است، گوشت قلوه گاه چربی لازم برای کباب کوبیده را تأمین می‌کند.

میزان چربی حدود ۲۰ درصد کافی است، یعنی در یک کیلوگرم گوشت حدود ۲۰۰ گرم چربی لازم است که طعم خیلی خوبی به کباب کوبیده می دهد.