کرواسان (به فرانسوی: Croissant) نوعی نان و شیرینی هلالی شکل است که با آرد، خمیرمایه و کره تهیه می‌شود، به صورت خمیر هزارلا آماده می‌گردد.


آرد: ۵۰۰ گرم
آب: ۱۴۰ گرم
شیر: ۱۴۰ گرم
شکر: ۵۵ گرم
کره: ۳۲۰ گرم
خمیرمایه: ۱۱ گرم
نمک: ۱۲ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد

انواع ساده و مغز دار آن از پنیر گوشت،مغزهای گیاهی و خامه و کرم در ساخت آن بکار برده می‌شود. می‌توان آن را هسته اولیه خوراکی‌های آماده فعلی دانست.

شکلات چیپسی به مقدار لازم

۱)برای تهیه خمیر کروسان آرد، آب، شیر، شکر، خمیرمایه، نمک و ۴۰ گرم کره را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده و به مدت ۳ دقیقه با سرعت کم تا متوسط هم بزنید.

سپس خمیر را به شکل یک دیسک گرد جمع کنید، داخل ظرفی که از قبل چرب کرده‌اید قرار دهید، و روی آن را بپوشانید. خمیر را برای یک شب داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

۲)برای تهیه ورقه کره، ابتدا کره را به قطعات کوچک تقسیم کنید و مقداری آرد روی آن بپاشید. این ترکیب را داخل یک ظرف مخلوط کنید. سپس کره را روی یک قطعه کاغذ روغنی پهن کنید.

یک قطعه کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار دهید و با وردنه سطح آن را صاف و یکدست کنید. ورقه کره را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود.

۳) خمیر را از یخچال درآورید و با وردنه بر روی سطح کار پهن کنید تا ضخامت آن حدود ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتر شود. سپس ورقه کره‌ای را از یخچال خارج کنید و در مرکز لایه خمیر قرار دهید. گوشه‌های خمیر را به شکل پاکت نامه روی کره بیاورید تا کره به طور کامل پوشانده شود. سپس خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. 

۴) به سطح وردنه و میزکار کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید. با استفاده از وردنه، خمیر را از وسط به بیرون صاف کنید. سپس خمیر را دوباره تا کنید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید.

این کار را تا جایی تکرار کنید که کره به خوبی داخل خمیر نفوذ کند. معمولا ۳ بار تکرار این حرکت برای نفوذ کره داخل خمیر کروسان کافی می‌باشد. در آخر روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید.

۵)خمیر را از یخچال خارج کنید. به سطح میز کار و وردنه کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن نازک پهن کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که ابعاد خمیر به چیزی حدود ۶۰ سانتیمتر در ۲۰ سانتیمتر برسد.

سپس خمیر را به قطعات مثلثی شکل ببرید. مقداری شکلات وسط هر قطعه خمیر بریزید، سپس خمیر را از قسمت پهن آن به سمت باریک رول کنید.

فر را با حرارت ۲۰۰ درجه داغ کنید، زرده تخم‌مرغ را با کمی شیر و شکر مخلوط کنید و با قلم‌مو روی خمیرهای رول شده بزنید. قطعات رول شده را با فاصله روی سینی فر قرار دهید به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شودکروسان شما آماده است.