هویج پلو با مرغ

هویج پلو شیرازی

مواد لازم برای هویج پلو با مرغ

برنج: ۳ پیمانه

هویج:۳ عدد بزرگ

سینه ی مرغ :۱ عدد

 پیاز ۱: عدد

 نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم کرده به مقدار لازم

 آب لیمو ترش ۲ قاشق

طرز تهیه هویج پلو با مرغ

۱- ابتدا هویج ها را با رنده ی درشت رنده کنید تا به خلال های ریز تبدیل شوند. سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و هویج های رنده شده را داخل آن تفت دهید. سپس هویج ها را از داخل تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

۲-  پیاز را شسته، پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. پیازهای نگینی شده را داخل روغن تفت دهید تا کاملا طلایی رنگ و سرخ شوند.

۳- سینه ی مرغ را به صورت خلالی (دراز) و یا تکه های مربعی خرد کنید. سپس آن ها را داخل پیاز بریزید و تفت دهید تا بپزد و رنگ مرغ تغییر کند. اجازه دهید تا مرغ آب بیندازد و با آب خود پخته شود. کمی زعفران دم کرده نیز به آن اضافه کنید تا مرغ را خوش طعم تر کند.

تفت داذن هویج

۴- هویج های تفت داده شده را به مرغ اضافه کرده و با هم تفت دهید و مخلوط کنید. سپس آب لیمو ترش، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن ها اضافه کنید تا طعم دار شوند. مایه ی هویج پلو را کنار بگذارید و به سراغ برنج بروید.

۵- برنج را که از شب قبل با نمک خیس کنید. داخل قابلمه ای به مقدار لازم آب و نمک بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. برنج را شسته و داخل آب جوش بریزید و هم بزنید. بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید.

۶- ته قالبمه ی هویج پلو ته دیگ مورد نظر را قرار دهید و یک لایه از برنج آبکش شده را روی آن بریزید. سپس مقداری از مایه ی هویج پلو را روی برنج ها پخش کنید. مواد را به همین ترتیب به صورت لایه لایه روی هم بریزید تا هم برنج و هم مایه ی هویج پلو تمام شود. در آخر ۳ قاشق زعفران و چند قاشق کره ی آب شده روی هویج پلو با مرغ بریزید، درب قابلمه را بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و بپزد.

۷- بعد از دم کشیدن هویج پلو به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه، ‌آن را داخل دیس مورد نظر سرو کرده و با خلال پسته، خلل بادام و زرشک تفت داده شده در کره تزیین کنید.

نکات کلیدی طرز تهیه هویج پلو با مرغ

 زرشک را می توانید با کره و کمی شکر تفت داده و به مایه ی هویج پلو نیز اضافه کنید.

 اگر می خواهید مایه ی هویج پلو را شیرین تر درست کنید، ۱/۲ پیمانه شکر به آن اضافه کنید.

خلال پوست پرتقال طعم هویج پلو با مرغ را متفاوت خواهد کرد.

در بسیاری از دستورها، مرغ را به همراه یک عدد پیاز و زردچوبه داخل قابلمه و آب جوش ریخته و آن را می پزند. پس از پخت کامل مرغ، آن را از داخل قابلمه خارج کرده و خرد و یا ریش ریش کنید. سپس آن را در کمی روغن به همراه پیاز سرخ شده تفت دهید.

برای درست کردن ته دیگ مخصوص هویج پلو:

با مرغ می توانید از بال مرغ استفاده کنید. کف قابلمه بال های را را نظم بچینید، سپس برنج آبکش شده و مایه ی هویج پلو را لایه لایه روی آن بریزید. در آخر بعد از دم کشیدن هویج پلو با مرغ، قابلمه را برگردانید تا ته دیگ فوق العاده ی آن روی دیس سرو قرار گیرد.

 در بسیاری از دستورها، مرغ را به صورت درسته سرخ کرده و می پزند و بعد به صورت جداگانه روی دیس هویج پلو سر می کنند.