ارمنی پلو با مرغ

مواد لازم:

روغن مایع:مقدار کافی

برنج:۲ لیوان

کره:۱ قاشق غذاخوری

پودر فلفل قرمز:۱ قاشق چایی خوری

۱ قاشق غذاخوری:رب گوجه فرنگی

پیاز:۱عدد

نمک فلفل:مقدار کافی

بادام پوست کنده:۱ فنجان

نخود پخته:۱ فنجان

مرغ:۳۰۰ گرم

نعناع خشک:نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه و دستور پخت:

غذاهای مخلوط ( پلو مخلوط) که به شکل ترکیب برنج با موادی مانند سبزیجات و مرغ و گوشت و لوبیا و باقالی و …درست می شوند خیلی خوشمزه و پر طرفدار هستند و طرز تهیه نسبتا راحتی دارد و فقط نکته مهم در طبخ انها این است که هنگام ابکش کردن برنج این غذاها ، بایستی برنج را یک مقدار زنده تر برداشت تا در نهایت پلو مخلوط ما شفته نشود و حالت خمیری  به خود نگیرد. .

مثلا یکی از غذاهای مخلوط بین المللی و متعلق به کشور ارمنستان که به شکل ترکیب برنج با نخود و رب و بادام است و غذایی با گوشت مرغ ( معمولا بال و یا ران مرغ) است و بسیار خوشمزه و لذیذ است و طرز تهیه راحتی دارد شیروان پلو است. این غذای خوشمزه برای وعده غذایی ناهار و برای کسانیکه عاشق غذاهای مخلوط هستند غذای جدید و گزینه خیلی مناسبی است.

در این مطلب طرز تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی) را که شامل روغن مایع و کره و رب گوجه فرنگی و پیاز وبادام پوست کنده و نخود و مرغ و برنج و پودر فلفل قرمز و نعنا خرد شده است را برایتان می نویسم و امیدوارم این غذای خوشمزه و راحت را در منزل تهیه کرده و از خوردنش لذت ببرید.

مرحله اول تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

ابتدا و برای شروع ۱ عدد پیاز را شسته و ان را پوست کنده و ان را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل یک ماهی تابه روغن مایع و ۱ قاشق کره می ریزیم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را داخل تابه تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود.

مرحله دوم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را به تابه پیاز اضافه می کنیم و ان را تفت می دهیم تا رنگش باز شود و بوی خامی رب از بین برود.سپس نعنا خرد شده را میریزیم.

مرحله سوم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس  ۳۰۰ گرم مرغ را شسته و ابکشی می کنیم .سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و بعد از داغ شدن روغن ، مرغها را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود .سپس مقدار کافی نمک و فلفل و ۱ قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز را به مرغها اضافه می کنیم و با ان مخلوط می کنیم تا مرغ مزه دار شود.

مرحله چهارم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس ۲ پیمانه برنج را که از شب قبل در اب و نمک خیس کرده بودیم را داخل یک قابلمه همراه با اب و نمک و روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم برنج ۱۰ دقیقه بجوشد و کمی قد بکشد.سپس ان را ابکش می کنیم.

مرحله پنجم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس برنج آبکش شده را داخل تابه رب و پیاز در مراحل می ریزیم و به ان ۱ فنجان بادام پوست کنده و ۱ فنجان نخود پخته و نمک و فلفل اضافه می کنیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا مزه دار شود.

مرحله ششم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس در این مرحله کف یک قابلمه نچسب را مقداری روغن مایع ریخته و مرغهای سرخ شده در مراحل قبل را کف قابلمه می چینیم و روی ان را از برنج مخلوط  با رب و پیاز و نخود و بادام که در مرحله قبل  تهیه شده می ریزیم و درب قابلمه را بسته و قابلمه را روی گاز قرار می دهیم و دمکنی را گذاشته و برنج را دم می کنیم.

مرحله هفتم تهیه شیروان پلو ( پلو ارمنی):

سپس در این مرحله وقتی برنج دم کشید و آماده شد قابلمه برنج را در ظرف مناسب بر می گردانیم و آن را چپه می کنیم تا مرغهای سرخ شده روی برنج و برنج در زیر قرار بگیرد.اکنون غذای ما مخلوط ارمنی و خوشمزه ما آماده است. این غذای مخلوط خوشمزه را برای وعده غذایی ناهار همراه با سبزی خوردن و سالاد شیرازی و ماست و زیتون پرورده و …میل می کنیم و از خوردنش همراه خانواده لذت می بریم.نوش جان