مواد لازم برای بامیه رمضان
آرد: 1 پیمانه
آب: 1 پیمانه
تخم مرغ درشت: 2 عدد
کره: 50 گرم
شکر: 2 قاشق غذاخوری
برای شربت:
شكر: 2 پیمانه
آب: 1 پیمانه
گلاب: 1/2 پیمانه
زعفران دمکرده :2 قاشق غذاخوری
آبليمو :1 قاشق چایخوری


زولبیا بامیه

خب حالا وقتش است که دستور تهیه بامیه خانگی خوشمزه را بگوییم، تهیه آن کار خیلی سختی نیست اما نکاتی دارد که باید به آن توجه کنید و در ضمن در هنگام کار با روغن داغ مراقب باشید، البته نکته جالب این است که برای داشتن بامیه خوش فرم تر بهتر است نگذارید روغن خیلی داغ شود. فقط در حدی که گرم شود کافی است، چون به این ترتیب فرصت پف کردن پیدا می کنند، به این ترتیب زمان پخت بیشتری لازم است اما نتیجه عالی آن قطعاً ارزشش را دارد.

مرحله اول:

شربت بامیه

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید، ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).

مرحله دوم:

آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید، سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود،در ادامه 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.

تهیه خمیر بامیه

مرحله سوم:

حدود 10 دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید.
طرز تهیه کیک شکلات و نعناع خوشمزه

تخم مرغ خمیر بامیه

مرحله چهارم:

داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید، خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند، این مرحله حدود 20-30 دقیقه طول می کشد، پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.

خمیر بامیه در قیف

قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیه ها حسابی پف کنند و داخل شان پوک شود، با کم نگه داشتن دمای روغن شیرینی فرم صاف تر و قشنگ تری پیدا می کند، قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بی افتد و کمی خنک شود، (این نکته خیلی مهم هست.)

مرحله پنجم:

آنها را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود.

بامیه سرخ شده

سپس به همان صورت داغ به شربت و لرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود 10ثانیه  قرار دادن بامیه در شربت کافی است). شیرینی بامیه آماده است.

نکته های کلیدی تهیه بامیه

1- در زمان ریختن خمیر داغ داخل شربت، شربت باید خنک شده باشد.

2- موقعی که خمیر را داخل روغن می ریزید، روغن نباید داغ شده باشد، در غیر این صورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمی کند و ترد نمی شود، فرمش هم قشنگ و صاف نمی شود.

دمای مناسب روغن برای بامیه

3- تعداد شیرینی های داخل روغن را کمتر انتخاب کنید تا جای پف کردن داشته باشند، دلیل پف نکردن بامیه اغلب رعایت نکردن نکته 2 یا 3 است.

4- در زمان بریدن خمیر سر قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد.

5- دلیل بیات شدن بامیه معمولا این است که به اندازه کافی سرخ نشده.